Skocz do zawartości
klmn

Temp Wody < 35 ?

Rekomendowane odpowiedzi

Gdzies mi sie obilo o uszy ze niby zywotnosc pompki (akwaryjnej, ja mam hydora L20) drastycznie spada jezeli jest powyzej 35 stopni. Ja zmierzylem termometrem ktory od czasu do czasu wkladam pod pache, i mam od 34 do 39 stopni zalezy jak procek podkrecony... Ktos sie wypowie na ten temat? Komus padla/zaczela warczec, buczec, halasowac pompka po tym jak lecial dluzszy czas na teperaturze wiekszej niz 35 stopni ?

Edytowane przez klmn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no tempy wysokie, chlodnica jest wewnatrz budy (i tak ma zostac) i pewnie dlatego... Bardziej martwi mnie temp wody (zywotnosc pompki) niz procka (on sobie daje rade :)

Ps. A znak dobry tzn chodzilo mi o to czy ma byc ponizej 35 zeby nic sie nie stalo ;-)

Edytowane przez klmn

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak masz temp wody  w stersie 35 a na procu 39 to znaczy ze mobo zle pokazuje ... do wody dodaj tak z 10* ... no chyba ze masz jakis super wypas blok ... ale chyba takiego jeszcze nie bylo ..

1266634[/snapback]

Ehm. Ja jakby nie o to pytam :) To ze mobo pokazuje co chce to nie mam watpliwosci... Poki jest stabilnie to niech se i ma 60 stopni... Byleby mi goraca woda pompki nie zepsula...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ehm. Ja jakby nie o to pytam :) To ze mobo pokazuje co chce to nie mam watpliwosci... Poki jest stabilnie to niech se i ma 60 stopni... Byleby mi goraca woda pompki nie zepsula...

1266651[/snapback]

no nopewno wysoka temp nie wydluzy jej zywota pompy akwariow sa wlasnie przystosowane do temp do 35* ... jak masz wiecej to napewno nie bedzie dluzej chodzic niz w normalnych warunkach ;) ale ile krocej to chyba nikt Ci nie powie ....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi