klmn Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) Gdzies mi sie obilo o uszy ze niby zywotnosc pompki (akwaryjnej, ja mam hydora L20) drastycznie spada jezeli jest powyzej 35 stopni. Ja zmierzylem termometrem ktory od czasu do czasu wkladam pod pache, i mam od 34 do 39 stopni zalezy jak procek podkrecony... Ktos sie wypowie na ten temat? Komus padla/zaczela warczec, buczec, halasowac pompka po tym jak lecial dluzszy czas na teperaturze wiekszej niz 35 stopni ? Edytowane 9 Lutego 2005 przez klmn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flodins Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 1 Za wysoką masz temperature wogule 2 zły znak w temacie topic'u :P 3 Nie powinno to wpływać na pracę pompki ja swoją GOTOWAŁEM i nic szczegulnego się nie działo- ale nie radze nikomu tego robić Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 (edytowane) no tempy wysokie, chlodnica jest wewnatrz budy (i tak ma zostac) i pewnie dlatego... Bardziej martwi mnie temp wody (zywotnosc pompki) niz procka (on sobie daje rade :) Ps. A znak dobry tzn chodzilo mi o to czy ma byc ponizej 35 zeby nic sie nie stalo ;-) Edytowane 9 Lutego 2005 przez klmn Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 jak masz temp wody w stersie 35 a na procu 39 to znaczy ze mobo zle pokazuje ... do wody dodaj tak z 10* ... no chyba ze masz jakis super wypas blok ... ale chyba takiego jeszcze nie bylo .. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
klmn Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 jak masz temp wody w stersie 35 a na procu 39 to znaczy ze mobo zle pokazuje ... do wody dodaj tak z 10* ... no chyba ze masz jakis super wypas blok ... ale chyba takiego jeszcze nie bylo .. 1266634[/snapback] Ehm. Ja jakby nie o to pytam :) To ze mobo pokazuje co chce to nie mam watpliwosci... Poki jest stabilnie to niech se i ma 60 stopni... Byleby mi goraca woda pompki nie zepsula... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Linoge Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Ehm. Ja jakby nie o to pytam :) To ze mobo pokazuje co chce to nie mam watpliwosci... Poki jest stabilnie to niech se i ma 60 stopni... Byleby mi goraca woda pompki nie zepsula... 1266651[/snapback] no nopewno wysoka temp nie wydluzy jej zywota pompy akwariow sa wlasnie przystosowane do temp do 35* ... jak masz wiecej to napewno nie bedzie dluzej chodzic niz w normalnych warunkach ;) ale ile krocej to chyba nikt Ci nie powie .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...