Paechu Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Witam Mam kabel w sieci 100m i przez zime przestal net pykac (na poczatku byly slabsze transfery a teraz calkiem zankil) wiem ze mozna wstawic switha w polowie ale on kosztuje.Czy mozna jakos switha zastapic ? jakims innym urzadzeniam albo samemu cos zrobic zeby wzmocnic sygnal?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_martin Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Podpinam się do tematu, tylko u mnie wersja skrętka 10m. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qbusek Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 na Waszym miejscu sprawdzil bym koncoweczki i ewentualnie zaopatrzyl sie w lepsze switche i karty sieciowe ... 100 metrow to zaden problem - u mnie chodzi 160, a kabel idzie jakies 20 cm pod ziemia :] switch to jakis complex a karty 3comy ... zakladam ze zalozyliscie kabel podwojnie ekranowany jak ja :P wracajac do tematu: pewnie sa jakies repetery jednak przy dzisiejszych cenach switchy (70 zl ?) to takie rozwiazenie bedzie zapewne najtansze ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
booliczek Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Mozna tez wsadzic huba one dzialaja na wieksze odległości - 200m sadze ze pojdzie. Ale jak piszesz 10 m i masz klopot to dziwne conajmniej... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LuKaSeKbP Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 na 10m problemy.. ;>> proponuje wymienic te 10metrow kabla.. koszt niewielki.. pewnie kabel walniety jest Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matee Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) jesli przy 10 metrach sa problemy, to zle sa koncowki zacisniete.. (pewnie przy 100m problem jest ten sam). wbrew pozorom nie mozna zaciskac 1:1.... tak jak na obrazku: np. niebieskie musza byc miedzy zielonymi zapewniam... JEST ROZNICA!! Edytowane 10 Lutego 2005 przez matee Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ParanoiK Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Przecież switch regeneruje sygnał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paechu Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Wykorzystuje się tylko 4 przewody( zaciski we wtyczkach). Czy mostkowanie parami coś poprawi, czy to jest bez sensu? Połączenia są prawidłowo wykonane. Wiem że swich po drodze poprawi jakość przesyłu. Pytam czy jest to jedyna ( najtańsza) możliwość. Skrętka jest z tch najtańszych, bez ekranu, a odległość wynosi ok 100 m. Chodziło to przez 2 lata , a teraz sygnał zanikł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karaluch Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Najtansza: zarob jeszcze raz konowki - koszt zlotowka Drozsza: To bardzo malo prawdopodobenze wina kart, ostatecznie podlacz do innej karty (swicha), ja jak to nie sprzet to wymien kabel - koszt max 120zl przy kablu ekranowanym (do -10st). 2 lata dla kabla to moze byc sporo jak lezy gdzis w ziemi albo w innym wilgotnym, przemarzajacym miejscu ... mozesz jeszcze zamienic pary - tzn te ktore sa nie uzywane zobacz tu: http://forum.infojama.pl/viewtopic.php?t=52035 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...