arch Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 Posiadam glosniki Logitech X620 oraz karte dzwiekowa Gainward Hollywood@Home 7.1. Glosniki powinny pracowac w trybie 6.1 (tak, jest 6 glosnikiow i sub), natomiast na karcie da sie ustawic tylko 5.1/7.1. Dzwonilem na pomoc techniczna do dystrybutora Gainwarda i powiedziano mi zebym podlaczyl 4 wtyczki normalnie i ustawil 7.1, a sygnal, ktory powinien leciec do 2 tylnych glosnikow pojdzie do 1 mono i wszystko bedzie ok. Problem w tym, ze z tych glosnikow odchodza tylko TRZY wtyczki. Moj rozmowca powiedzial, iz to technicznie niemozliwe, bo na 1 kabel przypadaja tylko 2 kanaly, a 7/3>2. I co tu zrobic, zeby je odpalic w 6.1? Czy na SB by sie tak dalo? BTW jak odpalic EAX2 pod Windows XP (w Warcrafcie III cos sie nie da). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kejtu Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 jesli sa tylko 3 wtyczki to te glosniki niemoga byc 6.1 bo z 3 wtyczek mozesz uzyskac gora 5.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
arch Opublikowano 9 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 9 Lutego 2005 No wlasnie o to chodzi ze sa 3 wtyczki a glosniki sa 6.1. @_@ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebas999 Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Kwietnia 2005 Możlwe że są tylko 3 wtyczki. Ja osobiście w zestawie creativa Inspire 6.1 6700 też miałem 3 wtyki. Tyle że tam była możliwość zmiksowania dźwięku za pomocą małego przełacznika z tyłu subwoofera do formatu 6.1 nawet jeżeli posiadamy kartę 5.1. Nie wiem jak to jest w logitechu ale jeżeli nie ma takich przełączników to wątpie żebys na tej twojej karcie 7.1 uzyskał 6.1. Pozostaje ci jedynie 5.1 lub zmiana karty na 6.1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...