Skocz do zawartości
Lisek

Mam nową chłodniczkę :)

Rekomendowane odpowiedzi

W końcu kupiłem od reed'a nową chłodnicę (thx stary :)). I wygląda na to, że już jutro skończe mojego WC, ale o tym za chwilę, teraz fotka :)

Dołączona grafika

Cała reszta fotek jest tutaj: http://lisek.cjb.net/others/chlodnica/

Trzeba tylko dorzucić wentyle i już :) Jutro mam dostać jeszcze zasilacz do Peltier'ów i obawiam się, że zasiłek może być nawet rozmiarów tej chłodniczki :( Jeszcze tylko dokupie sobie prywatną elektrownie i będzie można działać, hehehe :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Chlodnica jest podobno od klimy :) Dałem za nią (znaczy jutro machne przelewik :)) całe 180zł :) i chyba reed~XP juz nie ma nic na zbyciu :( Ale to jego trzeba się pytać :wink:

Co do zasilacza to jeszcze nie wiem, stary jutro mi cene krzyknie :) A ten co mam to słabiutki jest, 10.4A przy 24V... Chociaz jednego 120W ciągnął i teraz 2x 172W @ 12V. Ale ceny nie pamiętam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee 180zl to za duzo, wole poczekac az starszy mi przyniesie nagrzewnice z autobusu :twisted: bo pracuje w renowacjach autobosow w zkm, tylko gdzie ja to wloze, i ciekawe czy bedzie wieksze od tej twojej

180 to IMO niewiele jak za taką chłodnice... coś kiepskie rozeznanie masz :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

eee 180zl to za duzo, wole poczekac az starszy mi przyniesie nagrzewnice z autobusu :twisted: bo pracuje w renowacjach autobosow w zkm, tylko gdzie ja to wloze, i ciekawe czy bedzie wieksze od tej twojej

Hehe mam chlodnice z podobnego zrodla :P

Stary pracuje w MZK. Nagrzewnice od Ikarusa mi przyniosl. Wielkie bydle ale calkiem niezla.

Pozdro

Dexter

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zajebist jest chłodnica z Yamahy Fazer czarna na oko wymiary tak z 16cmx25(może 30) i grubości około 3cm. Taka śliczna czarna tyle że aluminiowa ale do Big Tower to śliczna. Zakochałem sie od razu.

Tylko że nie wykkręce klesiowi z motoru bo mnie jego sqad będzie ścigał.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Qrde ale mogłeś chociaż skompresować te zdjęcia

Lenistwo jest siłą wyższą :) Ale teraz mam łącze przypchane :) to inna sprawa...
Przepchane jest dlatego że każdy proboje obejrzeć zdjęcia a zanim mu sie wczytają to ło jezu ze dwa WB można zrobić.

Albo psim zaprzęgiem do ciebie przyjechać i zobacyć :lol:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Gratuluje Lisku dobrego zakupu. Bardzo ładna chłodnica. Jakie są jej wymiary

Długość = 52 cm (bez wylotów)

Szerokość = 24 cm

Wysokość = 6 cm

Kuna mać!!!

Toż to jest dwa razy większe od mojej i do tego jeszcze ma "normalne" rurki a moja jest taka śmieszna lutowana i nie tyle są tam normalne rurki co takie spłaszczone co będzie niekorzystnie wpływać na przepływ wody (duże opory...)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gr00bY Mazur"]Gratuluje Lisku dobrego zakupu. Bardzo ładna chłodnica. Jakie są jej wymiary

Długość = 52 cm (bez wylotów)

Szerokość = 24 cm

Wysokość = 6 cm

Kuna mać!!!

Toż to jest dwa razy większe od mojej i do tego jeszcze ma "normalne" rurki a moja jest taka śmieszna lutowana i nie tyle są tam normalne rurki co takie spłaszczone co będzie niekorzystnie wpływać na przepływ wody (duże opory...)

Roorki maja średnice 15 mm :mrgreen: i sa normalnie okragle :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To malenstwo to poprzednia chłodniczka :) Hyhy...

A co do rurek, to są szerokie, mają 15mm... ale cholera tyle się namęczyłem zeby zalozyc wężyki... Musialem najpierw w nie wsadzic markera zeby je rozepchał troche, a dopiero po 30 minutach wsadzałem na chłodnicę :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

heh, Lisek, jak ja bym mial taki burdel na biurku, to by mnie mama chyba zabita :lol: 

i jeszcze jedno: po co ci krem Nivea do kompa :?:

burdel?? człowieku jakbys zobaczył u mnie jaki jest.. :) jak ktoś wchodzi do mnie do pokoju to musi patrzec pod nogi aby gleby nie zaliczyć :lol: :lol: A jak komuś nie odpowiada taki porzadek u mnie w pokoju to mówie ze nie musi tam wchodzić :) . U mnie w pokoju czasami wygląda jak w serwisie podczas remamentu :D szkoda ze nie mam cyfraka (na razie :))

Własnie się dowiedziałem że u Kolesi w sklpei komputerowym spadł sufit im na głowe 8O ale komp , kasa fiskalna, kesrro i reszta sprzetu ok. Jeden koleś tylko w szpitalu i modlą się aby deszczu w nocy nie było.. Oni to musza mieć teraz burdel..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...