Skocz do zawartości
Dzidaziom

Gigabyte Geforce Fx 5500 128 Mb 128 Bit - Problem

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam problemos. ^^ Ostatnio nabyłem GF'ka jak w temacie, mam płyktę główną ECS'a P6VAP-A+ która obsługuje AGP 4x, a grafika jest na 8x. Z tego co "wyssałem" z netu, powinna śmigać, i smiga pod agp 4, jednak w systemie jest wykrywana pod agp2x, mimo tego że obsługa agp4x w biosie jest włączona... W Rivatunerze też wykrywa tylko 1 i 2x... Nie mam pojęcia co z tym zrobić!! Jestem po aktualizacji biosu karty i nic...

P.S. Szukałem na tym forum, czegoś na ten temat, i naczytałem się że radki sa lepsze itepe, po prostu forum nie "tweak" ale "ati" :P Eh... No ale trudno, nie piszcie, że kupiłem Szays, tylko napiszcie jak zmienić agp i tyle. Z góry dzięki.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:huh:

Przeczytaj sobie:

Test FX 5500 vs 9550 w DX8

Test FX 5500 vs 9550 w DX9

To tylko nic nie warte marki, na kolejnych stronkach porownanie w grach :)

Wynika z tego ze Radek 9550 w DX9 spokojnie wygrywa z FX 5500 - a jak zapewne sie domyslasz obecnie wiekszosc gier korzysta z DX9. Przy odrobinie szczescia moze sie uda przerobic 9550@9600Pro, ale to juz inna historia -> TUTAJ :)

Jasne ze nie kazdy egzemplarz da sie przerobic. Obecnie chyba najblizej jest ASUS 9550 128/128 4ns.

Jeszcze kilka rzeczy by sie znalazlo, to chyba raczej wystarczy :)

Ocen sam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi