Skocz do zawartości
astray

Xp 1700+ Nie Chce Wiecej Niz 1,8v ?

Rekomendowane odpowiedzi

dlaczego, alez dlaczegoz athlon moj nie daje znaku zycia przy napieciach wyzszych niz 1,8v ? do 1,8 nie ma problemow ale jak juz dam 1,825 to cisz, komp lezy ;) wpierw myslalem ze to zasilacz, megabajcik wypasiony 350w, wiec wymiana na zasilke w podpisie, napiecia zyleta ale dalej zima, procus nie chce wiecej jak 1,8v! poradzcie cos bo juz mnie trafia, sprobuje moze jeszcze biosik nowy do mobo ale watpie czy to cos da, zachecam do umieszczania swych przemyslen, pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

po pierwsze primo - to nie megabajt bo jak juz napisalem (klania sie czytanie ze zrozumieniem) wymienilem na zasilke z podpisu czyli fortrona 350w ktory ma 2 osobne linie dla +12 co daje razem 25A na +12 po drugie primo do Au13 wyszedl nowy bios - TFA44 ;] to tyle, czekam na dalsze konkretniejsze propozycje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dokladnie tak jest , sam mialem takiego 1700 1.5v i ani myslal ruszyc na wiecej niz 1.75-1775 , powyzej odrazu siadal , wiec sie nie dziw

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dokładnie, miałem dużo naprawdę dużo 1700+ swego czasu w domu i niektóre na wyższym VCore czyli 1,8 i UP w ogóle nie wstawały, to nie mogła być wina niczego innego bo miałem kila procesorów i jedne latały do 2,0v a inne 1,8v i czarno… a wiec twój procesor mówi NIE ;) Jedyne wyjście niestety to kupić inny…

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wlasnie chcialem zrobic drutmoda tylko nie chce mi sie za bardzo bloku zdejmowac z procka bo mam twarde weze zbrojone i troche gimnastyki z tym jest :/ ale chyba innego wyjscia nie bedzie :/

Edit - Innego narazie mi nie potrzeba, ten robi 2450mhz na 1,725 wiec styka ;)

Edytowane przez astray

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NIe weim skąd masz takie informacje, ale FSP a nie robi zasilaczy z podwójnym +12v. A zwłaszcza 350watowych. Takie zasilaze wychodzoą od CWT i innych lpeszych producentów.

1268893[/snapback]

Jasne, a świstak pali ze sreberka :lol:

A to co? :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...