Skocz do zawartości
erbs

Ciekawostka etnograficzna - czy po prostu coś padło?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mój kolega już od jakiegoś czasu ma problemy z kompem, a ja nie wiem jak mu pomóc :cry:. Podejżewałem już mase rzeczy, które mogą powodować to co powodują, a mianowicie po wrzuceniu wyższej rozdziałki niż 640x480 przy 16 kolorach, ekran zwęża sie o jakieś 3cm z każdej strony, a co ciekawe OSD monitora /17'' HIVISION/ pokazuje że ekran jest rozsunięty na maxa! Podobnie jest z pionem, tylko, że w tym przypadku ekran jest za szeroki i nie można go zwęzić. Jeśli chodzi o pion to da sie go "naprawić" sterami karty /ATI 128 Pro 32MB - chyba 128 w każdym bądź razie jakiś shit/ ale jeśli chcę rozszerzyć ekran w poziomie, to po kilku naciśnięciach plusa w menu do regulacji obrazu /stery karty/ obraz zawija się 8O. Nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałem. Podejżewałem już monitor - podobno jest dobry, po jakimś czasie kumplowi sie dysk spierdzielił, ale o tym co z nim się dzieje to drugiego topica napisze. Właśnie od niego wróciłem i po nowej instalacji WinME jest to samo. Nic nie daje też zmiana sterów karty i monitora. Co robić Gość już od pół roku kompa nie widział, a nie tylko ja próbowałem to naprawić :twisted: :twisted: :?: :?:

Specyfikacja kumpla: MoBo Abit /niestety nie wiem jaki, ale tyle wiem że ma 2 biosy jeśli chodzi o IDE - w sumie ma 4kanały po 2 urządenia każdy!/, celek 700 nie kręcony, Grafa ATI 128 Pro /ALLINWONDER/ 32MB, Monitor HIVISION 17'', CD LG 52 /kosiara/, muza zoltrix, modem zoltrix ISA, dysk SEAGATE 40GB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...