Songo3000 Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) Na początek witam wszystkich, bo to mój pierwszy post tutaj. Niedawno dorwałem w swoje łapy counter strike'a i w związku z tym zabrałem się za grzebanie w opcjach i sterownikach. Mam problem z włączeniem anty-aliasingu - zmieniam w rejestrze anti_alias na 1 i nic, żadnego efektu. Ani pod 98 ani 2000. Ktoś wie w czym może tkwić problem? Mam sterowniki fastvoodoo (3.5 na win2k, 4.0 gold na win98), minidriver opengl WickedGL, DirectX9.0c Anty-aliasing nie działa w żadnych innych grach. I jeszcze pare mniej istotnych pytań: - co zrobić, żeby voodoo2 filtrował trójliniowo? (podobno może, tylko nie w jednym cyklu) - jak w Condition Zero włączyć bump mapping ("detailed textures")? nawet u kumpla, który ma GeForce4 nie można zaznaczyć tej opcji - jakby mi sie jakoś udało włączyć edge-antyaliasing, to dużo stracę na szybkości (więcej czy mniej niż zmieniając z 640 na 800)? w 640 mam okolo 50-80fps, w 800 35-55 pozdrawiam Edytowane 10 Lutego 2005 przez Songo3000 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 voodoo 2? antyaliasing? bump-mapping? chyba zartujesz... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Songo3000 Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 a widziałeś donut demo? nie bardzo wiem jak zrobić zrzut ekranu, możesz mi wierzyć lub nie - bump mapping na voodoo2 wygląda całkiem ładnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
leonheart Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 mialem kiedys voodoo takie samo jak Twoje, boshe jaka to kiedys byla karta :rolleyes: niestety jej efekty graficznie skonczyly sie na filtrowaniu trujliniowym, AA na nim nie uzyskasz voodoo nie potrafi tak filtrowac, to weszlo chyba 1 raz na 8500, tak mi sie zdaje choc mam mgliste tylko przeczucie, co do bump mapping to nie wiem czy voodoo potrafi cos takiego, nawet jesli to skutecznie zabije to framerate, tak samo jakby wlaczyc na voodoo AA nawet w wersji x2 :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...