Skocz do zawartości
Songo3000

Kilka Pytań O Voodoo 2

Rekomendowane odpowiedzi

Na początek witam wszystkich, bo to mój pierwszy post tutaj.

Niedawno dorwałem w swoje łapy counter strike'a i w związku z tym zabrałem się za grzebanie w opcjach i sterownikach. Mam problem z włączeniem anty-aliasingu - zmieniam w rejestrze anti_alias na 1 i nic, żadnego efektu. Ani pod 98 ani 2000. Ktoś wie w czym może tkwić problem?

Mam sterowniki fastvoodoo (3.5 na win2k, 4.0 gold na win98), minidriver opengl WickedGL, DirectX9.0c

Anty-aliasing nie działa w żadnych innych grach.

I jeszcze pare mniej istotnych pytań:

- co zrobić, żeby voodoo2 filtrował trójliniowo? (podobno może, tylko nie w jednym cyklu)

- jak w Condition Zero włączyć bump mapping ("detailed textures")? nawet u kumpla, który ma GeForce4 nie można

zaznaczyć tej opcji

- jakby mi sie jakoś udało włączyć edge-antyaliasing, to dużo stracę na szybkości (więcej czy mniej niż zmieniając z 640 na

800)? w 640 mam okolo 50-80fps, w 800 35-55

pozdrawiam

Edytowane przez Songo3000

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mialem kiedys voodoo takie samo jak Twoje, boshe jaka to kiedys byla karta :rolleyes: niestety jej efekty graficznie skonczyly sie na filtrowaniu trujliniowym, AA na nim nie uzyskasz voodoo nie potrafi tak filtrowac, to weszlo chyba 1 raz na 8500, tak mi sie zdaje choc mam mgliste tylko przeczucie, co do bump mapping to nie wiem czy voodoo potrafi cos takiego, nawet jesli to skutecznie zabije to framerate, tak samo jakby wlaczyc na voodoo AA nawet w wersji x2 :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...