icek Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Witam wszystkich. Mam taki problem na komputerze : pII 233 plyta atrend 6150 32 ram i reszta niewchodzi w gre. Problem polega na tym ze po wlaczeniu komputera nic sie nie dzieje tzn dysk zaboruczy, swiatelka sie zaswieca, na monitorze no signal input, nie ma beep, i wiatrak na procesorze sie nie kreci wiatrak jest 100% dobry sprawdzalem miernikiem to wogule nie ma napięcia na fan`ie i sprobowalem na innym zasilaczu to samo. Hmmm nie wiem o co lata. Z gory dziekuje za pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Nieciekawy tytul posta i nie wiele osob go odwiedzi - to taka rada na przyszlosc. A z tego co napisales to wyglada mi na problem z MoBo. Dla pewnosci podlacz jeszcze raz wszystko od poczatku. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Nieciekawy tytul posta i nie wiele osob go odwiedzi - to taka rada na przyszlosc. A z tego co napisales to wyglada mi na problem z MoBo. Dla pewnosci podlacz jeszcze raz wszystko od poczatku. Jak zwykle glupi post kaeresa! Zobacz czy nigdzie nie ma wzarcia np. od jakijsc srubki. Sprawdz tez czy plyta jest poprawnie zamontowana na tulejkach. A grafika jest sprawna??? Mozesz tez sprobowac CLEAR COMOS Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 wygląda na to że masz peha, płyta główna pewnie padła, a może żle podłączone są kabelki albo jakiś wypadł spróbuj odpalić śrubokrętem to niezawodny sposób :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icek Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 CLEAR CMOSA juz robilem, srubokretem tez odpalalem :D . Hmmmm dzisiaj to chyba wszystko zloze od poczatku. A jeszcze jedno może coś wam to pomoże na karcie sieciowej sie swiatelka swieca. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 znaczy się jest napięcie dla PCI, może wszystko się nie zjarało :lol: połóż sobie płytęna folii antystatycznej , włóż tylko pamięć i kartę grafiki (no i oczywiście proca z coolerkiem), odpal śrubokrętem i zobacz co się dzieje, nie ma żadnych syganłów dzwiękowych?, bios nawet się nie odpala,a może baterja podtrzymująca BIOS się zużyła :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Wez sproboj sposobem znanym przez naszych wschodnich sasiadow Mialem tak , mam tak na kompie u siostry wystarczy puknac w obudowe i sie zalaczy i bedzie zalaczac przez jakis czas doopooki nie trzeba bedzie znowu puknac tylko nie za mocno bo dysk spsujesz :) a uwalona jest najprawdopodobniej plyta ale u siostry to dziala na tej zasadze juz od 2 lat :) [/i] Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mlody_maniak Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 chyba wiem już o co biega to jest płyta na slot1 tak? jesli tak to musisz pare razy powyjmować i powkładać proca takie już te płyty są że bardzo często dopiero za 20 razem zobaczy proca, kilku znajomych tak już miało z MSI,EPOX,SOYO i A-TREND pewnie też tak ma :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
icek Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Tak plyta na slot1. Dziekuje wszystkim zaraz sie biore do roboty. Jeszcze jedno pytanie gdzie kupic baterie do BIOS`u :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wofek Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Baterie kupisz w sklepie elektronicznym lub RTV. Typ bateri to CR2032. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Nieciekawy tytul posta i nie wiele osob go odwiedzi - to taka rada na przyszlosc. A z tego co napisales to wyglada mi na problem z MoBo. Dla pewnosci podlacz jeszcze raz wszystko od poczatku. Jak zwykle glupi post kaeresa! Zobacz czy nigdzie nie ma wzarcia np. od jakijsc srubki. Sprawdz tez czy plyta jest poprawnie zamontowana na tulejkach. A grafika jest sprawna??? Mozesz tez sprobowac CLEAR COMOS Ej bucu a co ma do tego grafa ? Kompa i bez niej da sie uruchomic. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Komp bez grafy robi stop... A ja mialem identyczna sytuacje, ale jak na przejsciowce wepchnalem do atrenda celka nowszego. Ale na normalnym slotowym procu nie powinno byc problemow... jedynie ze cos z procem moze nie kontaktowac Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Komp bez grafy robi stop... A ja mialem identyczna sytuacje, ale jak na przejsciowce wepchnalem do atrenda celka nowszego. Ale na normalnym slotowym procu nie powinno byc problemow... jedynie ze cos z procem moze nie kontaktowacKomp bez grafy nie robi stop. Wyciagnij i sie przekonaj. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fudoshin Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 No jak skladalem kiedys p133 to grafa nie wchodzila do slota i komp naprawde robil stop... pamietam po z godzine wszystko sprawdzalem dokladnie :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 5 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 5 Maja 2002 Wystarczy sie przekonac. Wyciagnij karte graficzna, tez niedowierzalem, az sa sprawdzilem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 Wyciągnij bateryjke wogule bo jak zużyta to....... Ja miałem podobną płytke tylko, że model 6130 też od A-Trenda. A więc zobacz w jakim stanie jest wtyczka zasilająca. To jest AT czy ATX? Jeżeli AT to sprawd czy są wszystkie bolce na płycie w miejscu podłączenia zasilania. Miłej zabawy:-) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
padlina Opublikowano 6 Maja 2002 Zgłoś Opublikowano 6 Maja 2002 na 80 % bios masz padniety na plycie. Mialem to samo plyta ATC na BX(ATX). Po zaflashowaniu na ZX-ie odpalila, wiatrak sie krecic zaczal i powital mnie post. czytaj tylko dokladnie readme przy biosie. Na kolegi FX-ie przy flashowaniu spalilem kostke biosu bo uzylem nie tego biosu co powinienem (byly 2 w zaleznosci od ukladu flasciach!acego) ------------------------------------------------------------------------------------- pozdrawiam Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...