williusz Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Witam wszystkich bawiłem się w podkręcanie procesora. Wyjściowo jest to Celeron 533 MHz. Po podkręceniu do 600 MHz wszystko było w porządku, lecz gdy podwyzszylem prędkosc o kolejny próg, komp sie zablokował. Teraz po wlaczeniu mam tylko czarny ekran monitora. Slysze szum zasilacza i brak jest jakichkolwiek sygnałów dźwiękowych. Probowalem resetowc bios (cala noc wyjeta byla bateria) - bez skutku. Moze ktos mio pomoze w problemie i powie jak przywrocic złoma do zycia. Konfiguracja tego kompa: plyta ABIT BE 6, grafa - Vanta mb, procek - celek 533, pamięć ram - 128 mega, zasilacza nie znam. Moze ktos powpowie jak sie resetuje bios na tej plycie (nie mam opisu plyty). Z gory dziekuje i pozdrawiam. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ryba Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 tam jest taka piekna zworaczka na prawo od bateryjki, pod sb, po prawej od kosci biosu, nie ma mozliwosci ze nie trafisz ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pure Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 powinno być napisane nad nią cmos potem oczywiście jak ja przełożysz to włóz ja potem namiejce mozęsz też wyjąć baterie i poczekać troche Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
crazy_martin Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Zworka wystarzczy - mam ST6 i zworka luzz styka Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Witam wszystkich bawiłem się w podkręcanie procesora. Wyjściowo jest to Celeron 533 MHz. Po podkręceniu do 600 MHz wszystko było w porządku, lecz gdy podwyzszylem prędkosc o kolejny próg, komp sie zablokował. Teraz po wlaczeniu mam tylko czarny ekran monitora. Slysze szum zasilacza i brak jest jakichkolwiek sygnałów dźwiękowych. Probowalem resetowc bios (cala noc wyjeta byla bateria) - bez skutku. Moze ktos mio pomoze w problemie i powie jak przywrocic złoma do zycia. Konfiguracja tego kompa: plyta ABIT BE 6, grafa - Vanta mb, procek - celek 533, pamięć ram - 128 mega, zasilacza nie znam. Moze ktos powpowie jak sie resetuje bios na tej plycie (nie mam opisu plyty). Z gory dziekuje i pozdrawiam. 1267945[/snapback] Zwisł ci bo PCI lub AGP nie wytrzymalo Soft Menu Zarzuc mu odrazu FSB 100 MHz Vcore 1.75 V AGP/CPU -1/2 PCI/CPU -1/3 Powodzenia, i sprawdz radiator coby sie chlopak nie gotował :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
williusz Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Dziekuje wszystkim za pomoc. Udalo mi sie podniesc staruszka. Bios zresetowal sie jak nalezy. Winna byla karta graficzna. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...