wiedzmi79 Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Witam wszystkich. Bardzo chciałbym kupić drukarkę canona PIXMA iP-3000. Zależy mi na jakości wydruku a szczególnie na wydruku zdjęć a co za tym idzie na ekonomice. Sprzedawcy w sklepach bardzo zachwalają tą drukarkę i z tego co się orientowałem to zakup jedneko zasobnika z tuszem (ma ich 4)-oryginalnego- to wydatek około 50 zł (pojemność 19ml) a zamiennika około 20 zł. I tu pytanie do was DRODZY FORUMOWICZE - czy ktoś posiada i użytkuje taką drukarkę?? - Jak sprawdza się w praktyce?? - czy faktycznie można wydrukować tyle stron jak zachwala producent na "jednym" zasobniku - co z głowicą?? czy ma przedłużoną żywotność ???? (słyszałem o starszych modelach canona że co jakiś czas trzeba było się liczyć z wymianą głowicy) Bardzo proszę o jakieś porady - zależy mi na dobrej i niezawodnej drukarce a nie chcę kupować w ciemno i potem żałować a wiadomo że sprzedawca w sklepie będzie zachwalał każdy produkt. Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SNAiP Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Witam Własnie przeszukuje internet w poszukiwaniu informacji na temat stosowania w tej drukarce zamiennych tuszy bo właśnie kończy się czarny, zakupiłem oryginalny tusz (48zł) bo nie wiem jakie najlepsze są zamienniki ...trafiłem rónież tu. Osobiście z drukarki jestem zadowolony, zakupiłem ją w grudniu, dużo drukuję tekstu w odcieniach szarości, nie liczyłem ile stron wydrukowałem, producent podaje "330 stron przy 5% pokryciu 1500 stron (wydruk obrazu ISO/JIS-SCID N5)" co i może zagadzałoby się z rzeczywistością ponieważ od tego czasu zużyłem ryze papieru z czego niewielka częśc poszła do faksu (drukarka obsługuje małe biuro). Do drukarki dołączone są 5 arkuszy fotograficznego papieru błyszczącego (10x15 cm). Zadrukowałem wszystkie przy pomocy programu Easy-PhotoPrint dołączonego do drukarki i jestem zadowolony, (choć zdjęcia były skanowane z rzeczywistych nie miałem okazji drukować zdjęć z aparatu cyfrowego), więc nie wiem co jest zasługą lekkiego wzmocnienia czerwieni, być może to papier. Dodatkowo zadrukowałem ok 50 stron z kolorowymi wykresami i zużycie kolorowcyh tuszy jest na poziomie 1/4. Każdy kolor inaczej i to mi sie podoba bo wymieniam pojemnik z jednym kolorem a nie cały jak to miało miejsce dotychczas w mojej poprzedniej drukarce HP. Jak na razie jestem bardzo zadowolony, choć okres użytkowania jest niedługi. Drukarka jest szybka, mnie bardzo przydaje sie druk dwustronny, nadruk na płytach te jest super (lepiej nakleić papier na płyte niż skalować, ustawiać marginesy wydruku w programie). Zaznaczam że to tylko moja opinia, być może z czasem przybywania użytkowników iP3000 będzie ich więcej. Pozdrawaim Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
swistak1984 Opublikowano 26 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Marca 2005 - co z głowicą?? czy ma przedłużoną żywotność ???? (słyszałem o starszych modelach canona że co jakiś czas trzeba było się liczyć z wymianą głowicy) ja mam stara s200x glowica nadal jest w dobrym stanie zuzylem juz okolo 12 pojemnikow z tuszem' jedyny warunek ja lecisz na podrobkach to to ze trzeba conajmniej raz w tygodniu cos wydrukowac a wtedy tusz nie zaschnie canon to dobry wybor jak zamecze swoja s200x to kupuje ip3000 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grzechu Opublikowano 29 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 29 Marca 2005 Ja mam Canona IP2000. Dokonując zakupu kierowałem się jakością wydruku zdjęć (bardzo dobre) jak i ceną tuszu. Także moge polecić drukarki z tej serii. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...