Skocz do zawartości
Kahade

Big Problem Z Kompep - Resety !help

Rekomendowane odpowiedzi

Mam starsznie dziwne resety nie zwiazane z podkrecaniem, wystepuja gluwnie jak korzystam z aplikacji zwiazanych z netem - IE; Outlook a czasem nawet i gg - jak uzywam tym programow zaraz nastepuje reset. Po drogie wszystko mi sie sypie od gg do explorera, co chwila wywala mi mi bledy.

Chcialbym powiedziec ze formata robilem 2 tyg temu i to od mniej wiecej tamtej chwili zaczelo sie to wszystko kopac. Stwierdzajac ze to wina moze jakiegos bledu podczas instalki wczoraj ponownie zrobilem ta czynnosc i zainstalowalem na nowo wina. I dup.. nic nie pomoglo, jak bylo tak jest !!!

Mozliwe ze to jest zwiazane z sieciowka, skoro wszystko co robie wnecie powoduje taka kolej rzeczy, ale nie raz otworzylem jakis plik w IE w trybie offline i byl restet rowniez ??

Granie przez neta czsem tez powoduje reseta a nawet czasem bluescreena !!!

Nie wiem co mam robic, czy to wina jakiegos komponentu w komie ktory gryzie sie z czyms lub poprostu przestal dobrze pracowac ?? czy cos innego ?? Prosze o pomoc bo trace juz NERWY przy tym kompie i mysle aby go zaraz wyper..... przez okno :(

Jakby co oto moj sprzet:

ASUS A7V8X (bios wersja 12/29/03)

Athlon XP 2000+

256 DDR 400 Elixir

GF FX 5200 128

Creative SB Live 5.1

Segate 40 gb / 7200

DVD LiteOn 16x

Win XP Pro

Z góory dziki za pomoc i licze na nia :)

Maciej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

skan ant-virusem, skan przed jakims sciagnietym g*wnem(moze byc spybot search& destroy), instalacja krytycznych latek dla windowsa na poczatek. moze jeszcze log z hijackthis wkleisz (zobaczymy jakie masz procesy w tle :? ) mozesz tez podac (dokladnie) jakiej firmy i ile wattow masz zasilke, czy temperatura proca jest w normie, czy robiles dokladny skandisk( razem z powierznia dysku). przyczyn moze byc wiele ale im wiecej powiesz tym latwiej cos wyciagniemy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec zasilka jest dupna bo codegen 300W ale tego kompa mam juz troche czasu i nic sie nie dzialo nigdy, nigdy tez nie mialem problemow nawet po podkrecaniu. Temperaturki sa dobre bo procek ma 34C a plyta 32C. Scan-discka robielm i nic nie wykryl, po pierwszym formacie sprawdzalem antivirem i nic nie wykryl ale zaraz sobie postaram skas ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> najnowsza wersje i sprawdze jeszcze raz.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Logfile of HijackThis v1.99.0

Scan saved at 09:13:48, on 2005-02-10

Platform: Windows XP (WinNT 5.01.2600)

MSIE: Internet Explorer v6.00 (6.00.2600.0000)

Running processes:

C:\WINDOWS\System32\smss.exe

C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe

C:\WINDOWS\system32\services.exe

C:\WINDOWS\system32\savedump.exe

C:\WINDOWS\system32\lsass.exe

C:\WINDOWS\system32\svchost.exe

C:\WINDOWS\System32\svchost.exe

C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe

C:\WINDOWS\Explorer.EXE

C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe

C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe

C:\Program Files\Opera7\Opera.exe

C:\wincmd\WINCMD32.EXE

C:\DOCUME~1\ITXSIK~1\USTAWI~1\Temp\$wc\HIJACK~1.EXE

R0 - HKCU\Software\Microsoft\Internet Explorer\Toolbar,LinksFolderName = Łącza

O3 - Toolbar: &Radio - {8E718888-423F-11D2-876E-00A0C9082467} - C:\WINDOWS\System32\msdxm.ocx

O4 - HKLM\..\Run: [NvCplDaemon] RUNDLL32.EXE C:\WINDOWS\System32\NvCpl.dll,NvStartup

O4 - HKLM\..\Run: [nwiz] nwiz.exe /install

O4 - HKLM\..\Run: [KernelFaultCheck] %systemroot%\system32\dumprep 0 -k

O4 - HKCU\..\Run: [Gadu-Gadu] "C:\Program Files\Gadu-Gadu\gg.exe" /tray

O9 - Extra button: Related - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm

O9 - Extra 'Tools' menuitem: Show &Related Links - {c95fe080-8f5d-11d2-a20b-00aa003c157a} - C:\WINDOWS\web\related.htm

O23 - Service: NVIDIA Display Driver Service - NVIDIA Corporation - C:\WINDOWS\System32\nvsvc32.exe

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dzyn dzyn mamy potencjalna przyczyne. zwie sie codegen. najpiekniej by bylo gdybys wsadzil voltomierz w molexa i podal wartosci napiec. codegen razem z kilkoma innymi naleza do czolowki jesli chodzi o (w leprzym przypadku) niestabilnosc badz (w gorszym przypadku) o spalenie polowy kompa..

edit: tak nie znam sie na ortografii

Edytowane przez OrGiUsZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nom mozliwe ze to zasilka, przedtem mialem gf mx400 64 i bylo ok, a ostatnio porzyczylem od kumpla fx5200 i to mniej wiecej od tamtej chwili tak sie dzieje, mozliwe ze to zasilka juz nie wytrzymuje

zmienie zasilke (najpierw musze skas ja wykombinowac) i zobaczymy

jak to zrobie to napisze co i jak

a narazie thx za wielka pomoc i do uslyszenia

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

porozgladaj sie za modecom'em 300gtf badz tez 350. nie sa drogie a nie slyszalem zeby sie spalily na mniej wydajnych zestawach..

edit: i masz jeszcze topic o zasilaczach w tym dziale. milej leORT: ORT: ORT: ktury

Edytowane przez OrGiUsZ

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi