ashgan Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Wiec mam Maxtora 120GB Sata 8mb i od jakiegos czasu pojawia sie chkdsk na jednej tylko partycji (nie systemowej).Po zrobieniu chkdsk /r wszytko wraca do normy ale po jakims czasie znowu to samo.Skanowalem roznymi narzedziami i 0 bledow.Moze jest to spowodowane tym ze kiedys zmienilem rozmiary partycji Partition Magic-kiem.Ale nie pamietam by akurat po tym tak sie dzialo.Acha mam ntfs na wszystkich partycjach.I jeszcze jedno czy trZeba instalowac ASPI lub inne stery konkretnie pod hdd? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 A moze dysk ma poprostu bad bloki i wlatego wlacza sie chkdsk. Sproboj programu hddregenerator Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashgan Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Narazie mam 50% testu i jest ok.Ale ostatnio dzieja sie dziwne rzeczy, gram w HL2 lu CS:S (tylko w to ostatnio), i po pewnym czasie nastepuje zwiecha i po resecie wyskakuje chkdsk na tej partycji z grami.W podgladzie zdrzen wychodzi ze struktura plikow jest nie do uzytku bleble.co z tym fantem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qhash Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 miałem identyczne objawy gdy mój komp został zainfekowanym jakimś robalem , Baglem czy którymś z nich, nie pamietam. Po tym jak go usunałem wszystko wróciło do normy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashgan Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Skanowalem Avast i mks vir online i nic nie wykryly. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Najprawdopodobniej przyczyną jest PM. Tworzy on partycje które inaczej widzi winda inaczej On. Odinstaluj partycję, i załóż ją narzędziami windy lub softem producenta HDD lub ACRONIS Partition Expert. Nikt dzisiaj nie używa PM 8.xxx do HDD które mają obsługę LBA48 czyli do nowych i dużych dysków. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashgan Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Partycje porobilem nowe po XP przy instalacji. :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esem Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Partycje porobilem nowe po XP przy instalacji. :( 1270373[/snapback] Ale PM ? I to był błąd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ashgan Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Robilem partycje pozniej nie PM ale pod instalatorem XP.Niewiem moze zrobic Maxblastem od maxtora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...