yyy Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 mam zamiar kupic hub usb 2.0 ale: - niechialbym aby mial on zewnetrzny zasilacz - najlepiej zeby byl tani - ma byc maly :] no i tutaj wlasnie jest problem - czy to zasilanie do hubow USB jest niezbedne , czy potrzebne jest tylko wtedy kiedy jakies urzadzenie do niego podlaczone jest energozerne ? jakiego huba mozecie mi polecic :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 mam zamiar kupic hub usb 2.0 ale: - niechialbym aby mial on zewnetrzny zasilacz - najlepiej zeby byl tani - ma byc maly :] no i tutaj wlasnie jest problem - czy to zasilanie do hubow USB jest niezbedne , czy potrzebne jest tylko wtedy kiedy jakies urzadzenie do niego podlaczone jest energozerne ? jakiego huba mozecie mi polecic :) 1268092[/snapback] Zasilanie JEST niezbedne, bo zasilanie HUBA z portu USB to poroniony pomysl. Do sprzętu Low Power (max 500mA) niby nie jest wymagany zewnetrzne "zasilanie" no ale roznie to bywa :) A jak bardzo cie kabelki denerwoja to zrob zasilanie HUBa wpros z zasilacza ATX :) no ale to juz wyzsza szkola. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yyy Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 no wlasnie nie chce miec kolejnego kabla do zasilania (bo mam juz ich 10 do jednego gniazdka) pod biurkiem i tak jest juz pajeczyna ;-) wiec chyba bede musial jednak zrobic sobie takie zasilanie z zasilacza :\ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 no wlasnie nie chce miec kolejnego kabla do zasilania (bo mam juz ich 10 do jednego gniazdka) pod biurkiem i tak jest juz pajeczyna ;-) wiec chyba bede musial jednak zrobic sobie takie zasilanie z zasilacza :\ 1269556[/snapback] Jeszcze zalezy na jakie napiecie bedzie HUB ;) jak na 5V lub 12V to sprawa prosta :) Jezeli bedzie na 9V to mozesz odrazu do 12V podlaczyc , HUB i tak ma stabilizator na wejsciu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...