Xanadu Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) Problem moj polega na tym ,ze bedac zalogowany przez ok 30 min uaktywnia sie jakis wirus i wylogowuje mnie ale moj profil nadal dziala. Wylogowanie widac wchodzac w menadzer zadan w zakladce procesy, w kolumnie nazwa uzytkownika nie ma nic wpisane. podobnie zakladka - uzytkownicy - jest pusta. Ale co dziwne dla mnie komputer nadal dziala w moim profilu, programy chodza bez problemu, tylko programy dzwiekowe ida bez dzwieku (komunikat brak sterownikow dzwieku). Przy probie przejscia na drugiego uzytkownika system odrzuca probe i mozna tylko korzystac z jednego uzytkownika, ktory defakto tez jest wylogowany. Moze ktos spotkal sie z tego rodzaju problemem i bylby laskawy przyblizyc mi te sprawe . jezeli problem byl juz opisywany (nie moglem tego znalezc) prosze o linka Bardzo dziekuje ! Edytowane 10 Lutego 2005 przez Xanadu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qvasiu Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Przeskanuj porządnie kompa wszelkimi anty-wirusami i tego typu programami... jeżeli coś tam siedzi to na pewno zostanie wyeliminowane, chyba, że to sprawka kogoś z lokalnej sieci, albo coś takiego, ale i z tym idzie sobie poradzić... programy, jakie polecam: Ad-Aware, MKS_Vir (skaner online), NOD, Kaspersky Antivirus... wystarczy pierwszy i ostatni i ustrzeżesz się w duzym stopniu (chociaż pewnie nie do końca) problemów z wirami i wszelkiego rodzaju robactwem... Dodatkowo polecam zainstalowanie jakiś łatek na system (SP1 i 2 lub jakieś ich elementy)... pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xanadu Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Oczywiscie wszystkie opisena przez Ciebie standardowe procedury wykonalem niejednokrotnie. Zaden z wymienionych przez Ciebie antywirow (procz NOD) nie wykrywa jakiegokolwiek wirusa w systemie. Problem niestety pozostaje nadal . Ciekawy jestem czy ktos zetknal sie z tym problemem !? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tata1959 Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 witam wklej loga z hijacka pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baymann9 Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 zlokalizuj gnoja na dysku i w trybie awaryjnym usuń wszystkie pliki i wpis w rejestrze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
revers Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 www.avast.com i jezeli jest to vir to masz go z głowy [ LUDZIE NIE SKANUJCIE MKS !! NAJWIEKSZY SYF JAKI JEST !! ] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_FK_ Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Problem moj polega na tym ,ze bedac zalogowany przez ok 30 min uaktywnia sie jakis wirus i wylogowuje mnie ale moj profil nadal dziala. 1268125[/snapback] A korzystasz z firewalla ? Jeśli nie to włącz i zobacz czy nadal zjawisko występuje. I wklej log z hijackthis jak radzi tata1959 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...