Skocz do zawartości
nadi

Jaki procesor jaka technologia

Rekomendowane odpowiedzi

DO Kane`a:

Po pierwshe:

"Hej zamierzam kupić nowy proc oczywiście athlon i okazało się że są 2 wersje"

Nadi nie zastanawial sie nad tym czy athlon czy Intel ,wedlug mnie BARDZO jasno sprecyzowal o co mu chodzi i co ma zamiar kupic, a teraz co nastepuje:

"Nie bierz nic z tych dwóch. Kup sobie PIV 1.8 i 256 DDR333 MHz Samsunga i podkręcaj!!!!"

Chamski wtret bez ladu i skladu ,bez argumentow nawet i wytlumaczenia czemu pishe zupelnie offtopic ,i ten gosciu (wlasiciel P4) wedlug mnie pokazal sie wlasnie z zlej "strony" (mocy :D )

"Gosc dobrze radzi wiec co od niego chcesz ? :)

Zrobienie z p4 1.8 - 2.7 GHz jest prawie tak proste jak wlaczenie TV. :)"

<- Tfuj post takze zupelnie OT ,co ma piernik do wiatraka ?

"Zauważ, że zadający pytanie jest początkującym użytkownikiem i może nie wie, że jest takie coś jak P4 "

Jakby mi ktos tak wyjechal to bym go ladnie delikatnie acz dobitnie obsmarowal ,co z tego ze user ma malo postow i/lub niedawno sie zarejestrowal ,czy to go od razu kfalifikuje jako lamera?Podejscie ala "newbie" ?? wedlug mnie to jush decydowanie za kogos i prawienie mu wlasnie tej jednej swietej prawdy ,zupelny OT,a chcialem jeshcze zauwazyc ze skoro gosciu dosc dokladnie wylistowal SPEC-i i wogole wiedzial ze istanieja dwa jadra to raczej mocno naciagane jest tfierdzenie ze "sie niezna" ,niezna sie bo chce Athlona i tylko wybor typu pozostaje dla niego "niewiadoma" ?? chamstwo numer 2

I jeshcze Grooby wyjechal z P4 aczkolwiek on przynajmniej odpowiedzial na pytanie i tez propozycja P4 byla 'lagodniejsha'.

Ale zastanow sie ,gostek mowi

"Chce paluszki ,tylko niewiem czy z makiem z sola,pomozcie"

a wy "Wez hamburgera bardziej sobie pojesz" :P ,bezsens

Pozatym jesli tego nie dostrzegles to nadi wyraznie napisal za chce ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 1700+ czyli procek za 320zl ,i TAK takie proce tesh robia na nowym jadrze .nie tylko 2200+ ,poprostu jeshcze je bardzo trudno dostac (musha magazyny "zejsc") ,przeczytaj sobie jakis roadmap albo recke TB A to sie dowiesz ze od 1700+ do 2200+ robia, co jush napisalem w ostatnim poscie.

Wiec gdzie tu porownywanie procka za 320zl do procka za 800 ?

Napisalem ze "tym razem" bo to prafda ,wlasciciele P4 sie wedlug mnie nie popisali ,nawet moderator zajechal z chamstwem

"Zamiast wnieść coś do dyskusji to tylko szczekasz."

A i zgadzam sie z toba ze wiele ludzi z AMD tesh daje "popis" ale swojej niewiedzy+chamstwa ,ale jedno nie wyklucza drugiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]DO Kane`a:

Po pierwshe:

"Hej zamierzam kupić nowy proc oczywiście athlon i okazało się że są 2 wersje"

Nadi nie zastanawial sie nad tym czy athlon czy Intel ,wedlug mnie BARDZO jasno sprecyzowal o co mu chodzi i co ma zamiar kupic, a teraz co nastepuje:

"Nie bierz nic z tych dwóch. Kup sobie PIV 1.8 i 256 DDR333 MHz Samsunga i podkręcaj!!!!"

Chamski wtret bez ladu i skladu ,bez argumentow nawet i wytlumaczenia czemu pishe zupelnie offtopic ,i ten gosciu (wlasiciel P4) wedlug mnie pokazal sie wlasnie z zlej "strony" (mocy :D )

Nie wiem o co wy się kłucicie, właściwie to nie miałem nic pisać ale jak tak czytam to mnie trafia więc się zmobilzowałem :wink: Cała dyskusja jest BEZ SENSU pozatym nierozumiem czy nawej jak jest pytanie jasno sformułowane to nie można nic innego doradzić polecić przecież to absurd, przecież w wielu innych topikach o grafach czy innym sprzęcie ciągle tak jest (np. pytanie "Chcę kupić GF4MX440 nie wiem jaki?" i 80% odpowiedzi Kup R9000) i co czy ktoś się oburzał i pisał o chamstwie?.

"Chamski wtret bez ladu i skladu ,bez argumentow nawet i wytlumaczenia"

Wcale nie chmski i zwytłumaczeniem -->OC chamstwo zaczeło się póżniej w kłutni. Jednym słowem więcej luzu i dystansu 8)

A teraz rzeby było na temat :P Wiadomo Thoruoughbred będze lepszy ale 1700+ w naszym kraju to ze świecą trzeba będze szukać

PS. nie że bym był stronnikiem Intela i P4 ale nikomu nic nie nazucam i do dyskusji gotów jestem zawsze :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej zamierzam kupić nowy proc oczywiście athlon i okazało się że są 2 wersje :)  8O tzn

Palomino

0.18 microna, 

L2=256KB

FSB 133 MHz 

Thoroughbred

0.13microna,

L2=256KB

FSB 133 MHz 

Który wybrać

2 Jeszcze się zastanawiam jaka jest różnica wydajności między 

(VIA KT266A) a (VIA KT333) i czy przy procku 1700+ opłaca się kupić pł.główną opartą na (VIA KT333) 

a

Heh, wszyscy sie skoncentrowali na pierwszym pytaniu, czas odpowiedziec na drugie 8)

Moim zdaniem oplaca sie brac kt333.

1. Jest duza szansa ze proc pojdzie na 166mhz, i wtedy przy pamieciach ddr2700 masz synchroniczne taktowanie 166mhz calego systemu bez podnoszenia PCI i AGP, a one tego zwykle nie lubia.

2. KT333 jako nowsze sa lepiej wyposazone np: usb2 czy lepszy (6kanalow) dzwiek. Roznice w cenie wielkie nie sa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...