RaV[666] Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 DO Kane`a: Po pierwshe: "Hej zamierzam kupić nowy proc oczywiście athlon i okazało się że są 2 wersje" Nadi nie zastanawial sie nad tym czy athlon czy Intel ,wedlug mnie BARDZO jasno sprecyzowal o co mu chodzi i co ma zamiar kupic, a teraz co nastepuje: "Nie bierz nic z tych dwóch. Kup sobie PIV 1.8 i 256 DDR333 MHz Samsunga i podkręcaj!!!!" Chamski wtret bez ladu i skladu ,bez argumentow nawet i wytlumaczenia czemu pishe zupelnie offtopic ,i ten gosciu (wlasiciel P4) wedlug mnie pokazal sie wlasnie z zlej "strony" (mocy :D ) "Gosc dobrze radzi wiec co od niego chcesz ? :) Zrobienie z p4 1.8 - 2.7 GHz jest prawie tak proste jak wlaczenie TV. :)" <- Tfuj post takze zupelnie OT ,co ma piernik do wiatraka ? "Zauważ, że zadający pytanie jest początkującym użytkownikiem i może nie wie, że jest takie coś jak P4 " Jakby mi ktos tak wyjechal to bym go ladnie delikatnie acz dobitnie obsmarowal ,co z tego ze user ma malo postow i/lub niedawno sie zarejestrowal ,czy to go od razu kfalifikuje jako lamera?Podejscie ala "newbie" ?? wedlug mnie to jush decydowanie za kogos i prawienie mu wlasnie tej jednej swietej prawdy ,zupelny OT,a chcialem jeshcze zauwazyc ze skoro gosciu dosc dokladnie wylistowal SPEC-i i wogole wiedzial ze istanieja dwa jadra to raczej mocno naciagane jest tfierdzenie ze "sie niezna" ,niezna sie bo chce Athlona i tylko wybor typu pozostaje dla niego "niewiadoma" ?? chamstwo numer 2 I jeshcze Grooby wyjechal z P4 aczkolwiek on przynajmniej odpowiedzial na pytanie i tez propozycja P4 byla 'lagodniejsha'. Ale zastanow sie ,gostek mowi "Chce paluszki ,tylko niewiem czy z makiem z sola,pomozcie" a wy "Wez hamburgera bardziej sobie pojesz" :P ,bezsens Pozatym jesli tego nie dostrzegles to nadi wyraznie napisal za chce ORT: ORT: ORT: ORT: ORT: <span style='color: red;'>ORT: wziasc</span> 1700+ czyli procek za 320zl ,i TAK takie proce tesh robia na nowym jadrze .nie tylko 2200+ ,poprostu jeshcze je bardzo trudno dostac (musha magazyny "zejsc") ,przeczytaj sobie jakis roadmap albo recke TB A to sie dowiesz ze od 1700+ do 2200+ robia, co jush napisalem w ostatnim poscie. Wiec gdzie tu porownywanie procka za 320zl do procka za 800 ? Napisalem ze "tym razem" bo to prafda ,wlasciciele P4 sie wedlug mnie nie popisali ,nawet moderator zajechal z chamstwem "Zamiast wnieść coś do dyskusji to tylko szczekasz." A i zgadzam sie z toba ze wiele ludzi z AMD tesh daje "popis" ale swojej niewiedzy+chamstwa ,ale jedno nie wyklucza drugiego. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MicJes Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 Zamiast wnieść coś do dyskusji to tylko szczekasz. Odezwal sie :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Crazy_Ivan Opublikowano 22 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2002 "]DO Kane`a: Po pierwshe: "Hej zamierzam kupić nowy proc oczywiście athlon i okazało się że są 2 wersje" Nadi nie zastanawial sie nad tym czy athlon czy Intel ,wedlug mnie BARDZO jasno sprecyzowal o co mu chodzi i co ma zamiar kupic, a teraz co nastepuje: "Nie bierz nic z tych dwóch. Kup sobie PIV 1.8 i 256 DDR333 MHz Samsunga i podkręcaj!!!!" Chamski wtret bez ladu i skladu ,bez argumentow nawet i wytlumaczenia czemu pishe zupelnie offtopic ,i ten gosciu (wlasiciel P4) wedlug mnie pokazal sie wlasnie z zlej "strony" (mocy :D ) Nie wiem o co wy się kłucicie, właściwie to nie miałem nic pisać ale jak tak czytam to mnie trafia więc się zmobilzowałem :wink: Cała dyskusja jest BEZ SENSU pozatym nierozumiem czy nawej jak jest pytanie jasno sformułowane to nie można nic innego doradzić polecić przecież to absurd, przecież w wielu innych topikach o grafach czy innym sprzęcie ciągle tak jest (np. pytanie "Chcę kupić GF4MX440 nie wiem jaki?" i 80% odpowiedzi Kup R9000) i co czy ktoś się oburzał i pisał o chamstwie?. "Chamski wtret bez ladu i skladu ,bez argumentow nawet i wytlumaczenia" Wcale nie chmski i zwytłumaczeniem -->OC chamstwo zaczeło się póżniej w kłutni. Jednym słowem więcej luzu i dystansu 8) A teraz rzeby było na temat :P Wiadomo Thoruoughbred będze lepszy ale 1700+ w naszym kraju to ze świecą trzeba będze szukać PS. nie że bym był stronnikiem Intela i P4 ale nikomu nic nie nazucam i do dyskusji gotów jestem zawsze :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Felson Opublikowano 26 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2002 Hej zamierzam kupić nowy proc oczywiście athlon i okazało się że są 2 wersje :) 8O tzn Palomino 0.18 microna, L2=256KB FSB 133 MHz Thoroughbred 0.13microna, L2=256KB FSB 133 MHz Który wybrać 2 Jeszcze się zastanawiam jaka jest różnica wydajności między (VIA KT266A) a (VIA KT333) i czy przy procku 1700+ opłaca się kupić pł.główną opartą na (VIA KT333) a Heh, wszyscy sie skoncentrowali na pierwszym pytaniu, czas odpowiedziec na drugie 8) Moim zdaniem oplaca sie brac kt333. 1. Jest duza szansa ze proc pojdzie na 166mhz, i wtedy przy pamieciach ddr2700 masz synchroniczne taktowanie 166mhz calego systemu bez podnoszenia PCI i AGP, a one tego zwykle nie lubia. 2. KT333 jako nowsze sa lepiej wyposazone np: usb2 czy lepszy (6kanalow) dzwiek. Roznice w cenie wielkie nie sa. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...