vangug Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Mam pełną legalną wersję PowerDVD ale już mnie doprowadza do szewskiej pasji... Zainstalowałem go na drugim komputerze - robię jeden komp tylko do multimediów. Takie MediaPC "homemade". Ten komp ma athlona 1200 Mhz 512 Ramu GeForce 2MX 64MB , stoi na nim Windows XP. No i przez jakiś czas wszystko działało bez zarzutu, aż do czasu... Mianowicie dzisiaj PowerDVD się zbiesiło i zaczęły się krzaki. Najpierw obraz zaczął się krzaczyć, w końcu widać w środku czarny kwadrat a film tylko na cienkich paskach na obwodzie tego kwadrata. Dźwięk działa dobrze. Co ciekawe kupa jaką daje Bill G. czyli Windows Media PLayer 10 radzi sobie z odtwarzaniem DVD [na tym samym kompie] bez najmniejszego problemu. Nawet reinstalowałem kilkakrotnie PowerDVD ale ciągle to samo. Skończyła mi się już cierpliwość do tego programu :mur: Proszę napiszcie jakie alternatywne programy do odtwarzania DVD polecacie? Program powinien mieć cechy: 1. Mało zajmować zasoby systemu [niemulący] 2. Fajnie jak ignorowałby ograniczenia strefowe DVD 3. Otwierać bez problemu pliki z napisami i posiadać łatwo konfigurowalny zestaw czcionek do napisów [kolor, rozmiar, pozycja] 4. Wygodne skróty klawiaturowe. 5. Opcjonalnie zestaw skórek - no ładny po prostu :) 6. Szybki w działaniu Wiem że to duż wymagania ale może ktoś zna taki program? Słyszałem o następujących aplikacjach: "mv2p", "VideoLAnVLC" Proszę także wszelkiej maści 'cfaniaczkuff' o powstrzymanie się od odpowiedzi w stylu: 'przeinstaluj system' albo 'przesiądź się na linuxa' O "WinDVD" słyszałem tylko negatywne opinie więc skreślam go od razu. B) Tak więc jeśli ktoś siedzi trochę w temacie proszę o odpowiedź !! :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dru Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 nie wiem czy instalowałeś Media Player Classic mniej więcej spełnia Twoje wymagania, więc jeśli jeszcze nie testowałeś to wypróbuj Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
s0n1c Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 WinDVD Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...