misio_m Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Witam Kupiłem wczoraj w/w dysk, zauważyłem że on cały czas pracuje, cały czas pali się czerwona lampka od dysku i słychać że pracuje. Nawet w biosie pracował, nie zwracałbym na to uwagi tyle że ten dzwięk jest troche denerwujący, czy ktoś się spotkał z czymś takim? Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
soyo2 Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Pokombinuj ze zworką.Sprawdź dokładnie jak powinna być.Zmień taśmę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misio_m Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 w sata jest zworka? Wydaje mi się że jej nie widziałem, kabel sata dostałem wraz z płytą główną, nie mam innego. Sam już nie wiem czy to jest praca dysku czy po prostu normalna jego głośnośc, podczas pracy wydaje inne dzwięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) W dyskach sata nie ma zworki bo nie ma czegos takiego ze pod jeden kanal podpiete sa dwa urzadzenia tak jest w transmisji rownoleglej :wink: W sata jest tak , jeden kanal=jedno urzadzenia i dlatego niepotrzeba zworek :wink: A co do pytania autora to nie mam pojecia dlaczego ciagle pracuje moze w sata tak jest :rolleyes: Moze ktos z uzytkownikow takiego urzadzenia sie wypowie :wink: pozdrawiam Edytowane 11 Lutego 2005 przez chemiczny_ali Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
floyd Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 W dyskach sata nie ma zworki bo nie ma czegos takiego ... 1270645[/snapback] wlasnie ze jest zworka , przykład raptor WD Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 wlasnie ze jest zworka , przykład raptor WD Pozdrawiam 1271126[/snapback] :oops: a jednak... To oswiec mnie po co jest ta zworka :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Eladamari Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 nie wiem po jaka cholere jest zworka ale to prawda: wszystkie wdki posiadaja ja... Nie wiem jak Hitachi, dotad spotkalem sie tylko z WD sata z zworka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...