boundyt Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Witam .. mam male pytanie wlasnie zakupilem sobie Bartona 2500+ mam plyte asrock k7vt4 , poprzedni procek athlon 1800xp ram 512 ddr 400.. po wlozeniu bartona nie moge ramow ustawic na 400 chodza tak jak procesor czyli na 333 :( a jesli ustawie recznie fsb procesora to sie komp nie staruje . niewiem co to moze byc . nawet zmienial zworki na plycie i nic nie daje jesli mozecie mi jakos pomoc to byl bym wdzieczny .. bios mam najnowszy hyh Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wadim Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 no bo z amd tak juz jest, synchornicznie z procesorem czyli 333 masz najwieksza wydajnosc, jezeli ustawisz na 400 to jasna sprawa ze nie wystartuje a poza tym stracił bys wiele na wydajnosci, w amd jest tak ze powinno ustawaic sie fsb synchornicznie do procesora, procek na 333 to i ram na 333, procek na 400 to ram na 400, ale nie koniecznie twoj procek na takie fsb podejdzie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
johnyboy Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 u mnie na kt400 tez sie nie da asynchro fsb166 a ramy 200mhz. bo wrzuca odrazu by speed.synchroniczne 166 bedzie duzo lepsze niz to czego probujesz;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...