Sp@wn_J Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Witam! Mój problem przedstawia się następująco: gdy nagrywam jakiekolwiek płytki czy to audio czy z danymi z prędkośćią wyższą niż 24x to mam same błędy na płytkach. Płytki audio mi się zacinają, płyt z danymi niechce czytać, jak nagram 24x to wszystko ok. Używam płyt verbatim i platinum, więc chyba to nie wina płyt. Zaczęło się to jakiś miesiąc temu, przedtem wszystko było ok. Zmieniłem taśmy, poprzepinałem napędy i nic. Mam dwie nagrywarki, jedna to Lg52 a druga to dvdrw liteon832s, na obu jest to samo. To samo z płytkami dvd, nagram płytkę, wyjmuje z napędu chce ją zgrać i błąd, nie może odczytać płytki. To samo jest na w98 i xp, próbowałem na bios default i to samo. Stery od płyty są zainstalowane. Męczyłem kompa prime 95, rózne testy pamięci i żadnych błędów nic nie wykazuje. Nie sprawdzałem nagrywarek u kogo innego, ale szczerze mówiąc wątpie, żeby obu coś się nagle stało. Thx za pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
99tomcat Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) Płyt audio nie powinno sie nagrywać szybciej niż 8 razy bo inaczej często skaczą itp... Edytowane 10 Lutego 2005 przez 99tomcat Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sp@wn_J Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Płyt augio nie powinno sie nagrywać szybciej niż 8 razy bo inaczej często skaczą itp... 1269105[/snapback] Ok, ale nagrywałem przedtem 52x i było dobrze, mam te płytki wkładam do wieży i działają. Po drugie płytki z danymi też nie działają, nawet jak nagram na 32, a przedtem niemiałem problemy nagrywając nawet na 52x. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Może masz soczewke brudną albo uzywasz lipnego programu do nagrywania... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sp@wn_J Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Może masz soczewke brudną albo uzywasz lipnego programu do nagrywania... 1269216[/snapback] Napędy czyszczone były tą specjalną płytką, więc odpada. Zresztą obydwa w tym samym momencie chyba by sie nie zabrudziły. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ram1rez Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Hmmm kiedyś jeszcze miałem taie problemy... Zmień molexa na oddzielną wiązke. Może Nagrywara ma za mało pradu i nie może nagrywac na maxa... Chyba coś takiego przerabiałem u siebie a jesli chodzi o te płyty... Ja wole rozebrać na części i pędzelkiem wywalić syf. powodzenia Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzmot Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Płyt audio nie powinno sie nagrywać szybciej niż 8 razy bo inaczej często skaczą itp... 1269105[/snapback] Zwykle tak zalecają, ale ja miałem na odwrót: na 2 różnych czytnikach audio tym gorzej czytało im wolniej nagrywałem, przy 8 lub 4 to czasami w ogóle nie łapały płytek, a jak 24 i wyżej, wszystko cacy. Płytki typu platinum, esperanza były, a nagrywarka Liteona 48x jakaś. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...