Myszek Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 (edytowane) witam mam pytanie czy istnieje jakis sposob zeby nie rozlaczala sie neostrada co 24h. obecnie uzywam cfosa i to rozlaczanie jest denerwujace bo jak zostawie na noc cos do sciaagania to jak sie rozlaczy to strace czas albo jak sie w dzien rozlaczy to bedize sie musialo od nowa rozpedzic i tez sie traci czas. Edytowane 11 Lutego 2005 przez myszek14 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Smol__ar Opublikowano 10 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 10 Lutego 2005 Mam to samo...pier*** TPSA :angry: Słyszałem coś o tym, że zmieniają ID co ~12h...ale nic więcej niewiem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 czyli jak nie ma metody? U siebie wlaczylem ponowne polaczenie, ale [gluteus maximus] zbita, nie chcial sie polaczyc. Odliczyl do 100 razy tak jak mu kazalem i zaprzestal :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 nie ma możliwości nie rozłączało co 24 h.tepsa ustawiła tak na pułkach ;) + zmiana IP.pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
/matthew/ Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 Czyli u każdego kto ma Neo następuje rozłączenie co 24h?? bez wyjątków ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 tak kiedyś jeszcze tak nie było 4 dni na 1 ip ....... a teraz wszyscy jeśli tpsa nie ma burdlu ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@r3C3k Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 jest do tego celu stworzony fajny programik nazywa się cidial, jeżeli przerwie połaczenie to ten automatycznie je wznowi. Jak miałem standardowy modem to z tego korzystałem. Jeżeli go nie znajdziecie w sieci to zapraszam na PW jest to freeware. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 ba nawet w windzie masz opcje ponowne połączenie po określonym czasie pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Myszek Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Zainstalowalem ten program cidial i mi polaczyl jak sie rozlaczylo ale co mi to daje ....nic. i tak od nowa sie rozpedzalo cale sciaganie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sorbo Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Z tego co zauwazylem to rozlacza sie co 24 h od polaczenia czyli jezeli sam sie rozlaczysz w 23 godz i polaczysz to znowu nalicza od 0 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Domik Opublikowano 21 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 21 Lutego 2005 Zainstalowalem ten program cidial i mi polaczyl jak sie rozlaczylo ale co mi to daje ....nic. i tak od nowa sie rozpedzalo cale sciaganie. 1289033[/snapback] bo resetuje się połączenie dostajesz nowe Ip i kropka.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Walker3d Opublikowano 26 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Lutego 2005 Z tego co zauwazylem to rozlacza sie co 24 h od polaczenia czyli jezeli sam sie rozlaczysz w 23 godz i polaczysz to znowu nalicza od 0 1289167[/snapback] Przecież w umowie jaką podpisywałeś z TPSA jest wyraźnie napisane zę maja prawo do zmiany IP co 24 h i o czym tu dyskutować ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sasia Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Witam! Mam Neo i uzywam modemu SAGEM F@st 800-840 polaczenie 128 Kb/s(163,8), i nie mam problemow ze zmiennym IP co 24 godziny :) , nigdy ni sie nie rozlaczyl net po 24 godzinach, najdluzej bylem polaczony okolo 38 godzin, nic nie sciagalem z netu tylko chcialem zobaczyc jak dlugo polaczenie sie utrzyma :D <robilem to kilkadziesiat razy - polaczenie ponad 24 godziny - i nic sie nie dzialo>czym to wytlumaczyc?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rred Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Pewnie sie nie znasz na zegarku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bor Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 Masz inną umowę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
N2O Opublikowano 1 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 1 Marca 2005 ciekawe jak jest w starych umowach o neo+ :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Ludzie a ja mam pewien problemik. Mam neo na routerze Pentagram Cerberus ADSL i np. raz albo 2x dziennie wylacza mi sie samo gadu gadu albo torrent! Zobaczylem ze wlasnie w tym czasie zmienia sie chyba ip ale wydaje mi sie ze dzieje sie to za szybko. Czasami tak jak pisze nawet 2x dziennie. Jak mailem Sagema 800 to nie bylo takie problemu a tu masz... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vantomiko Opublikowano 25 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 25 Maja 2005 Czasami tak jak pisze nawet 2x dziennie. Jak mailem Sagema 800 to nie bylo takie problemu a tu masz... 1464125[/snapback] Przypuszczam, ze problem lezy po stronie tego Cerberus'a :wink: . Co by powiedziec, to Pentagram markowym producentem sprzetu nie jest (nawet w porownaniu z "marka" Sagem :D ), wiec jesli bardzo cie to irytuje polecam zmiane na jakis inny router... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nyny Opublikowano 26 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 26 Maja 2005 Routerek jest nowy wiec o zmianie nie ma mowy. Spisuje sie on zreszta rewelacyjnie, mysle ze to jednak nie jest wina sprzetu tylko telekomuny. Zmiana IP to w sumie chyba nie wina routera .... Router co najwyzej moze sie zawiesic a tak sie nie dzieje napewno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobciu Opublikowano 27 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 27 Maja 2005 Routerek jest nowy wiec o zmianie nie ma mowy. Spisuje sie on zreszta rewelacyjnie, mysle ze to jednak nie jest wina sprzetu tylko telekomuny. Zmiana IP to w sumie chyba nie wina routera .... Router co najwyzej moze sie zawiesic a tak sie nie dzieje napewno 1464530[/snapback] je żeli na sagemie działało to teraz nie ma szans żeby to było po stronie teosy tylko rotera..pobaw się jego ustawieniami...:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...