Skocz do zawartości
Pinki

ATI Radeon 9700PRO 128MB - Sklep w USA

Rekomendowane odpowiedzi

Z tego co pamiętam to Lik Sang oferował wysyłkę do Polski, ale przy zamówieniach >= 500$ :x, niestety padł im serwer, ale jak nie znajdziesz nic lepszego to

http://www.lik-sang.com/downtime.phtml

bo raczej ciężko Ci będzie znaleść tani sklep w USA z wysyłką do Polski.

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

najtaniej w stanach kupuje sie na gieldach (20 % taniej ) sprzet znajdz kogos kto tam siedzi nie ci wysle do polski za zaliczeniem albo kto lata czesto pogadaj z berkutem on tam sie urodzil moze zna kogos pewnego i zaufanego :))))))))))))))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

w wiekszosci wypadkow dostaniesz 5% podatku i 22% vat... na paczuszke...

Mam juz spore doswiadczenie w zakupach w USA...

Dzis ze stanow jada do mnie czesci od glosnikow soudnworksa po kilka ATI...

1. przesylka morska 6 tygodni okolo 30 dolarow za np zestaw glosnikow soundworks (z 20 kilo)

2. Lotnicza 1.8$ za ltd co daje okolo 60 dolcow za powyzsze

Niech ci to jeszcze celnik dotknie to juz ci sie nie oplaca...

Na ogol oplacalne sttaje sie jak masz tam znajomego ktory wraca do polski (w moim przpadku tak jest)... bedzie probowal dzis o 3 rano naczego czasu przywiesc mi cala mase czesc... Modlcie sie razem ze mna o wyrozumialosc celnika :) oraz o to by nie skasowali go za nadbagarz (1 na 4 przypadki przechodzi) :)))

3 dn itemu w sieci Copusa byla piekna pormocja na ati 9700 pro :) kupilismy je po 220$ :))))

acha... Wyjezdzajacy ze stanow moze miec upominkow na 220 FUNTOW :) i cal bajer polega na symulacji ze to uzywane... to samo z paczka.. jak idzie i bebechy w srodku jak uzywane to nie zcla ci tego ale nie licz nby sklep w usa posunol sie do tego typu rzeczy ... :)

dlatego zazsadniczo kupujemy w PL a nie w USA bo po dodaniu VAT wychodzi to samo lub wrecz drozej :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pinkas zobacz sobie na www.pricewatch.com i zobaczysz ze da sie kupic tego radka za okolo 300 baksow ja zamawialem u mojego brata radeona 8500 bylo to dwa tygodnie temu dowiedzilem sie ze bedzie w polsce na kilka dni zrobilem to wlasnie dzieki pricewatch znalazlem tylko enigmatyczne stweirdzenie built by ati zadnego taktowania itd ale mowie ryzyk fizyk zamowielem dostalem w sobote od brata wyszlo to 80 baksow czyli kolo 350 zetow karta okazala sie nie tylko built by ati ale ma 3,3 ns pamieci i wymiata jaki z tego moral w stanach nikt cie nie orznie jak w polsce zebys powiedzil wczesniej to bysmy sie dogadali :) pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamawianie ze stanów jest dosyć kosztowne. Wiele sklepów pobiera słone opłaty.

Ja kupowałem z netu wysyłkowo z www.amazon.co.uk (w anglii) bo www.amazon.com (stany) liczą sobie 35$ za wysyłkę do polski, a z Londynu biorą 3 funty...

A fakturki wystawiają :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zamawianie ze stanów jest dosyć kosztowne. Wiele sklepów pobiera słone opłaty.

Ja kupowałem z netu wysyłkowo z www.amazon.co.uk (w anglii) bo www.amazon.com (stany) liczą sobie 35$ za wysyłkę do polski, a z Londynu biorą 3 funty...

wystawiaja i mozna sie ubiegac o zwrot vatu ale moga za to clo dowalic w polsce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

wystawiaja i mozna sie ubiegac o zwrot vatu ale moga za to clo dowalic w polsce

hyhy te pojecie VAT stalo sie tak powszechne ze nawet obce podatki tak naztwamy...

oto rozmowa z kolega co tam mieszka

Ja (11-10-2002 23:51)

a na zwrotach podatku zaplaconego w usa sie znasz?

winetou (11-10-2002 23:51)

nie ma czegos takiego

winetou (11-10-2002 23:51)

przynajmniej w stanie NY

Ja (11-10-2002 23:51)

szkoda

winetou (11-10-2002 23:52)

tam sie placi podatek stanowy nie federalny

czyli nic nie dostaniesz zwrotu przynajmniej ze stanu NY... ogolnie pytalem w kilku firmach parajacych sie odzyskiwaniem podatku z usa i... lipa, nie ma tak jak w niemczech z "tax free" a sama procedura jest tak skaplikowana ze wrecz nieoplacalna (jesli jednak bys sie uparl odzyskac)

Do polski mozesz wiesc podarki do 170 funtow nie znam przelicznika ale zakladam ze to kolo 220 usd... oczywiscie rozbebeszone moga udawac uzywane :))) ale czasem celnij jest wqrzajacy :)

Klasa Ekono samolotem moze miec 2 bagarze po 32 kilo i 1 podreczny do 7 kilo :)) - to dla zainteresowanych co maja zamiar odwiedzic ten kraj... kazdy bagarz nie moze miec wiecej niz 32 z tolerancja + 4 kilo i nie liczy sie sumy tylko kazdy bagarz z osobna... :) kazdy nadplan kilograma to kolejny bagarz i nakaz przepakowania na miejscu w next torbe i 94$ doplaty za 3 bagarz 0d 1 do 32 kilo :))) + problem z polskimmi celnikami :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tak czy siak napewno jest taniej i pewniej ze sie kupuje orginał

tu sie zgodze... dla przykladu kupilem tak:

2200+ athlon 580 zl box

ati 9700 PRO oryginal 1200 zl box

512 corsair pc2700 w srebrnej koszulce trzy kostki po 500 zl sztuka

zestaw glosnikow soudworks 510D za 1100 zl a u nas 2000 kosztuja

audigy2 po 492 zl

wszystko w box,, nawet ram sprzedaje sie zwykly w BOX :) i zadnej haly nie daja ... wszystko w jak najlepszym stanie i z najlepszych czesci... dzieci czemu np moje ati cisnie ponad 1500 punktow wiecej niz dostepne w PL :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]

tak czy siak napewno jest taniej i pewniej ze sie kupuje orginał

tu sie zgodze... dla przykladu kupilem tak:

2200+ athlon 580 zl box

ati 9700 PRO oryginal 1200 zl box

512 corsair pc2700 w srebrnej koszulce trzy kostki po 500 zl sztuka

zestaw glosnikow soudworks 510D za 1100 zl a u nas 2000 kosztuja

audigy2 po 492 zl

wszystko w box,, nawet ram sprzedaje sie zwykly w BOX :) i zadnej haly nie daja ... wszystko w jak najlepszym stanie i z najlepszych czesci... dzieci czemu np moje ati cisnie ponad 1500 punktow wiecej niz dostepne w PL :)

O w mordę, żebym mógł kupić za tyle te głośniki i grafę :cry: :evil:

Tylko, że ja się boję zamawiać w Stanach, bo mam takie szczęście, że często trafiam na wadliwe egzemplarze. Muszę się skontaktować z moją rodziną w USA.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"]dzieci czemu np moje ati cisnie ponad 1500 punktow wiecej niz dostepne w PL :)

A jakim to sposobem 8O :?:

nie wiem... poprostu pod w98se.... proc mocno krecony... mocne pamiatki na grafie... moze to ... a moze przeklamanie jakies...

poprostu wynik taki jak pisalem a czy dasz w to wiare :) to juz kwaestia zaufania :) no nie ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...