fush Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) :mur: Mam taki problem. Kupiłem na allegro router który gość niby miał u siebie i był sprawny, ale ja po podłączeniu go nie mogę wogóle wejsc na jego konfiguracje. Pingi do niego dochodzićą ale stronka nie chcieć sie zaadowac :(. Wie ktoś co to może byc , czy moze być uszkodzony czy ja coś zele robie ? Prosze o pomoc Edytowane 11 Lutego 2005 przez fush Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Próbowałeś go resetować guzikiem ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fush Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Tak restartowałem go guzikiem 2 razy ale nadal nic to nie pomaga :/ gdzies nawet wyczytałem ze mozna podłaczyć sie do niego przez telneta, ale to tez niestety nie działa. Więc jak narazie nie mam pomysłow jak go mozna sprawdzic , bo wsumie jak pingi sa to znaczy ze cos działa, tylko dlaczego nie chce wejsc przez http://192.168.0.1 poprostu wyskakuje ze brak strony do wyswietlenia? i nie wiem co mam robic :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Przez chwilę pomyślałem, że router ma ustawiony inny adres IP niż standardowu 192.168.0.1, ale jak piszesz, że pingi idą to raczej tak nie jest... :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fush Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 NO WŁASNIE TEZ TKA POCZATKOWO MYSLAŁEM ALE PO RESECIE NIBY MA PRZYWRACA USTAWIENIA STANDARDOWE. wIĘC PNGI NORMALNIE IDĄ BEZ ZADNEGO GUBIENIA PAKIETÓW WSZYSTKO OK , TYLKO NIE CHCE SIE WGRAC STRONKA, MYSLE ZE TO MOZE BYC COS Z OPROGRAMOWANIEM NIE TAK NO ALE NIE WIEM, KOLES CO OD NIEGO KUPOWAŁEM TWIERDZI ZE BYŁO OK. dLATEOG SIE PYTAM CZY KTOS MA JAKIS POMYSŁ CO Z TYM FANTEM ZROBIC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Ściągnij jakieś firmware. D-link dodaje taki specjalny program, który pozwala zrobić update bez wchodzenia na router. Ciekawe czy ten program wogóle wykryje router... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fush Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 A mozesz mi cos wiecej napisac o tym co pisałems?. bo sciagłem cos ale to co sciagłem to trzebas uruchamiec przez wejscia na ruter a nie iwme jak znalesc to co ty piszesz . jak mozesz mi pomóc to dziekuej z góy :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Podaj rewizję routera. To jest na nalepce pod routerem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fush Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 to jest H/w ver. D1 F/W Ver 3.06 sciagłem jakis ubgrade ale to tylko do b1 nie moge znalesc do d1 ale jak znajdziesz to bede wdzieczny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Tu masz najnowsze firmware do twojego routera ftp://ftp.dlink.de/di-products/di-604/Tre...9b01_010205.zip Niestety przy tej najnowszej wersji 3.09b01 jest tylko sam plik bin i jakieś txt, a tego programu nie ma :-| ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 a jak go resetowales?? odlaczyles od pradu i wcisnoles guziczek?? jezeli tak to wcale go nie zresetowales :lol: , tez kiedys mialem z takim routerem problem ( do czasu az sie spalil :lol: )i reste, o ile pamietam, polegal na odpieciu go od pradu wcisnieciu reseta i (z wcisnietym non stop resetem) podlaczeniu zasilania, wtedy dopiero dlink wracal do ustawien fabrycznych ( jezeli dobrze pamnietam ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fush Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 niestety nadal to mu nie pomaga , ale on juz ma ustawienia fabryczne bo pingi dochodza na zwykły standardowy adres, tylko nie wchodzi strona http Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamm Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Raczej nic nie pomoże. Jak masz to oddaj na gwarancji. Jak nie to nie wiem.... <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
fush Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Dziekuje wszystkim za pomoc!. Napisałem do d-linka o moim problemie i mi wysłali najnowszego softa, i jzu wszystko działa, miał jakas kolizje ze starym softem , ale teraz juz ok dziekuje jeszcze raz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...