MarQs_P Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) Witam . Mam male pytanko co do zestawu 5.1, swiezo przywiezionego z niemiec "mediona". Dopiero podlaczylem zestawik do kompa i graja 2 fronty + sub a chodzi mi dokladnie o to czy jak kupie karte 5.1 (aktualnie chodzi yamaha 724 stara jak swiat) czy dzwiek bedzie 5.1 w windowsie , grach , filmach ? Czy taka karta dzwiekowa wystarczy ? Mam na oku Creative S.b 5.1 i mam nadzieje ze jak kupie to wszystko bedzie smigalo. Czy w windwowsie tez trzeba cos ustawiac w zwiazku ze zmiana na 5.1 ? Pozdrawiam i czekam na odp Edytowane 11 Lutego 2005 przez MarQs_P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Tak, wszystko bedzie gralo na 5.1. Do karty dzwiekowej zazwyczaj dolaczane jest oprogramownie w postaci mixera, gdzie sam wybierasz ile masz glosnikow, jak dzwiek ma sie rozkladac itp. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarQs_P Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 No thx za szybka odpowiedz bo ja w tych klimatach nigdy sie bujalem. od 6 lat jade na tej yamashce a teraz z mocy zmieniam na jakosc :P dzieki i pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarQs_P Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 No i znowu mam problem . Skolowalem juz sobie Sb Live! 5.1 i wpialem na plytke,wszystko spoko dziala ale dzialaja mi nadal tylko dwa fronty + sub , tylne wogole nie dzialaja. Czy trzeba konfigurowac jakos karte w ustawienia Sb? Do, ktorego wejscia z tylu na Sb mam wetknac kabel od Glosnikow 5.1? Jaka role odgrywa wyjscie digital na karcie. Prosze o pomoc bo mam ta karte od 2 godz i jestem zielony. aha i czy jeszcze wszystko zestawy 5.1 powinny chodzic z tym Sb ? czekam na odp Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Wraz ze sterownikami (tymi od Creative) powinien ci sie zainstalowac program "Surround Mixer" (tak sie chyba nazywal). W nim wystarczy wybrac odpowiednie ustawienie odnosnie glosnikow. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarQs_P Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 dokladnie do ktorego gniazda mam wlozyc kabelek od Glosnikow( w sumie od sub bo w nim jest centrala i wzmacniacz ) czy ma byc to pomaranczowe czy czarne wejscie bo wiem ze to pomaranczowe jest digital. narazie nic nie wskoralem tylko sie mecze. nie wiem czy stery sa dobre bo nie mam oryginalnych tylko sciagane z netu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Doszukalem sie tego na stronie Manty: Przednią i tylną parę głośników podłączamy do wyjść głośnikowych karty (są oznaczone na śledziu) głośnik niskotonowy i centralny podłączamy do wyjścia „digital”. Na koniec w „Panelu sterowania” trzeba uaktywnić te wyjścia przestawiając opcję w zakładce „dźwięki i multimedia”. Ilość głośników należy ustawić dla standardu 5.1. Wielu użytkowników zgłasza się do nas z pytaniami, czemu nie działa im głośnik centralny w MM1500 i MM2500. Odpowiedź jest prosta. W wielu przypadkach, dźwięk dostarczany przez komputer, to dźwięk stereo (mp3, Audio CD itp.) Jeśli posiadacie kartę Sound Blaster obsługującą dźwięk 5.1, wystarczy w "Creative Surround Mixer" lub "Creative Player" włączyć opcję "CMSS". Od tej chwili, głośnik centralny będzie grał, niezależnie od standardu podawanego dźwięku. Sterowniki do Live'a znajdziesz oczywiscie tutaj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarQs_P Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 No dzieki wielkie jeszcze raz za odp teraz juz wszystko gra pieknie :D az biurko chodzi od dzwkieku :P pozdrowy i jeszcze raz dziekuje za pomoc i zaangazowanie KrzychuG :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...