JohonyDi Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Witam, mam kłopoty z ww kartą. Obraz generowany w oknie w winXP jest bardzo dobry, ale po przejściu w tryb full screen jest delikatnie mówiąc do [gluteus maximus]. O ile statyczny obraz jest jeszcze w miarę znośny to przy jakimkolwiek szybszym ruchu kamery wygląda po prostu okropnie. Zadne stery nie pomagają. Czy ma ktoś z was taką kartę i może powiedzieć, że cieszy się dobrą jakością obrazu w trybie pełnoekranowym pod XP? Jeśli tak to jakich sterów powinienem użyć i jakiego oprogramowania? Ludzie pomóżcie bo nie chcę wydawać kasy na nowy tuner :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rafuls Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Użyj programy MoreTV albo chrisTV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Witam, mam kłopoty z ww kartą. Obraz generowany w oknie w winXP jest bardzo dobry, ale po przejściu w tryb full screen jest delikatnie mówiąc do [gluteus maximus]. O ile statyczny obraz jest jeszcze w miarę znośny to przy jakimkolwiek szybszym ruchu kamery wygląda po prostu okropnie. Zadne stery nie pomagają. Czy ma ktoś z was taką kartę i może powiedzieć, że cieszy się dobrą jakością obrazu w trybie pełnoekranowym pod XP? Jeśli tak to jakich sterów powinienem użyć i jakiego oprogramowania? Ludzie pomóżcie bo nie chcę wydawać kasy na nowy tuner :mur: 1270365[/snapback] Sprawdz ustawienia wyświetlanego obrazu napewno masz 384x288 a powinno być 720x576. Obraz ze standartowego programu dołączonego do karty jest syfiasty, inny program zainstaluj tak jak wyzej a do tego jeszcze to http://tvinpc.prv.pl/ http://radiator-fm.com.ru/radiatortvuk.htm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 mam ten sam problem.... ale juz to poprsotu olalem bo widac to wina hardware a nie software... poprsotu jak ogladam tv to siadam dalej od monitora :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 mam ten sam problem.... ale juz to poprsotu olalem bo widac to wina hardware a nie software... poprsotu jak ogladam tv to siadam dalej od monitora :) 1270845[/snapback] możesz mi przesłać kopie obrazu z karty tv smykapn@o2.pl Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bjabrzyk Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 mam to samo :cry: mam karte aver coś tam 303 i np na tvn turbo jest idealnie o na dwójce jest raz niebieszki ekran a raz tzw. robaczki :sad: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohonyDi Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Dzięki za podpowiedzi. Spróbuję pobawić się tymi programikami MoreTV i ChrisTV zobaczymy co mi z tego wyjdzie. Czyli jest jeszcze nadzieja, że będzie cacy :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tolman Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Mam właściwie Avermedia TvCapture 95 ale w Xp działam na standardowym programie od TvCapture 98. W standardowym programie w Setup jest taki przycisk "Display Surface Mode". Zmieniasz tam na Primary i będzie dobrze. Jedyna wada tego rozwiązania to taka, że monitor w trybie fullscreen przełącza się do rozdzielczości bodajże 640x480 :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 Mam właściwie Avermedia TvCapture 95 ale w Xp działam na standardowym programie od TvCapture 98. W standardowym programie w Setup jest taki przycisk "Display Surface Mode". Zmieniasz tam na Primary i będzie dobrze. Jedyna wada tego rozwiązania to taka, że monitor w trybie fullscreen przełącza się do rozdzielczości bodajże 640x480 :( 1279210[/snapback] Własnie dlatego standartowy program jest syfiasty. Ja uzywam bTV Professional przy rozdziałce 768x576 obraz jest idealny, lepszego chyba z tej kart nie wycisne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JohonyDi Opublikowano 2 Marca 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Marca 2005 Jak narazie ściągnołem i zainstalowałem ChrisTV i muszę powiedzieć, że widoczna jest duża poprawa. Myślałem, że to stery są do bani, a tu się okazuje, że oprogramowanie firmowe zostało skopane. Trochę się pobawię tym "Chrisem" :D i zobaczę co potrafi MoreTV. Co do tego trybu wyświetlania na primery to też trochę pomogło - tak sądzę - Thanks :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pcmaniaczek Opublikowano 2 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2005 (edytowane) mam karte z podpisu bez radia , evera na bt 878 i na małym ekranie jest ok , ale na fullscreen jest do bani , snieży lekko , obraz nie jest wyraźny ..... co ztym zrobić ?? :) ps: mam takie ustawienie kart Geforce na agp Karta muzyczna Karta tv kartia sieciowa modem isa wolne isa wolne isa wolne Edytowane 2 Maja 2005 przez pcmaniaczek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 3 Maja 2005 Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2005 mam karte z podpisu bez radia , evera na bt 878 i na małym ekranie jest ok , ale na fullscreen jest do bani , snieży lekko , obraz nie jest wyraźny ..... co ztym zrobić ?? :) ps: mam takie ustawienie kart Geforce na agp Karta muzyczna Karta tv kartia sieciowa modem isa wolne isa wolne isa wolne 1423066[/snapback] http://tvinpc.prv.pl/ http://radiator-fm.com.ru/radiatortvuk.htm zainstaluj BTV bTV Professional powinieneś mieć taki obraz http://img139.echo.cx/img139/675/snap707a3mj.jpg Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...