Skocz do zawartości
killua

Czy Mozna Uzyskac Jakos Puk ?

Rekomendowane odpowiedzi

Mam NOKIE 5510 z okablowaniem i karte popa , ta za 40 zl , ale wywalilem jej opakowanie a teraz mi sie telefon zblokowal i potrzebuje PUK , czy jest jakas mozliwosc uzyskania go ?? np dzwoniac na informacjie ?? albo jakims programem przez kabel sciagniecie bezposrednio z telefonu ?? HELP tam mam jeszcze sporo kasy no i niechce zmieniac numeru bo to jzu by byla 3 zmiana w tym roku

Tzn opakowanie mam , a nie mam tej plastikowej karteczki z ktorej sie wyrywa karte sim.

Edytowane przez killua

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam NOKIE 5510 z okablowaniem i karte popa , ta za 40 zl , ale wywalilem jej opakowanie a teraz mi sie telefon zblokowal i potrzebuje PUK , czy jest jakas mozliwosc uzyskania go ?? np dzwoniac na informacjie ??  albo jakims programem przez kabel sciagniecie bezposrednio z telefonu ?? HELP tam mam jeszcze sporo kasy no i niechce zmieniac numeru bo to jzu by byla 3 zmiana w tym roku

Tzn opakowanie mam , a nie mam tej plastikowej karteczki z ktorej sie wyrywa karte sim.

1270439[/snapback]

Zapomnij, nie podadza ci PUK'a. Dostales go przy kupowaniu karty i twoim zasranym interesem jest go zachowac

a jak go zgubiles to dasz znowu zarobic operatorowi (poprzez kupno nowego startera)

Takie uroki preppaidów.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam NOKIE 5510 z okablowaniem i karte popa , ta za 40 zl , ale wywalilem jej opakowanie a teraz mi sie telefon zblokowal i potrzebuje PUK , czy jest jakas mozliwosc uzyskania go ?? np dzwoniac na informacjie ??  albo jakims programem przez kabel sciagniecie bezposrednio z telefonu ?? HELP tam mam jeszcze sporo kasy no i niechce zmieniac numeru bo to jzu by byla 3 zmiana w tym roku

1270439[/snapback]

Idź do BOK idea - może tam ci coś poradzą.

(skoro mi przeprogramowali kartę - to może wyrobią ci nową z takim samym numerem tel ale innym pin/pukiem... no ale to już będzie kosztowało... pewnie niewiele z 25 zł)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja na swoim sagemie x5-2 moge zmienić kod pin za pomocą kabla pod COM i pewnego programiku. Nie wiem jak jest z pukiem ale pod nokie jest wiecej edytorów i softu więc też powinno się dać. Musisz kupić kabel pod swoją 5510 i poszperać za jakimiś programikami.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak pójdziesz do operatora i powiesz że Ci buchneli tel. z kartą i że chcesz mieć ten sam numer, dadzą Ci taką nowa kartę. Ale..

- zaplacisz za to pare zł, nie wiem ile dokladnie ale okolo 50 zł

- nie wiem czy bedziesz mial konto doładowane , czyli czy pozostanie stan z tamtej

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:lol: :lol: :lol:

Jak zdobyc PUK do popa:

- mozemy wyrobic duplika (tylko w salonie firmowym) - koszt: 25zl

Lub: (nic nie placac)!

- warunkiem otrzymania kodu PUK jest: aby numer był zarejestrowany

- rejestracja na dwa sposoby: www.idea.pl lub formularz rejestracyjny/papierowy (brak na www)

Nastepnie:

- idziemy do salonu, prosimy o formualrz rejestracyjny, wypelniamy , dolaczamy ksero D.O. lub innego dok. ze zdjeciem

- i dopisujemy prosbe o podanie kodu PUK

(jezeli nr jest juz zarejestrowany to tylko ksero i prosba o PUK)

- dla pewnosci milej pani w salonie lepiej podac prawidlowy nr. 022 588-78-93, co by pani go w kosmos nie wyslala... ;)

- po uplywie 24h mozemy dzwonic na *22 lub 501100100 i po krotkiej weryfikacji danych dostajemy PUK

- mozna rowniez zrobic to samo przez wyslanie maila na: bok@centertel.pl

(skanujemy co potrzeba, zalaczamy...)

- i pozostaje cierpliwie czekac az odpisza ... (podobny czas oczekiwania)

i maly plus... - jezeli nr nie byl jeszcze wczesniej zarejestrowany - doladowanie konta 10zl za rejestracje.

Co do uzyskania PUK przez kabel, nie sadze... ale kto wie....

:)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi