killua Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) Mam NOKIE 5510 z okablowaniem i karte popa , ta za 40 zl , ale wywalilem jej opakowanie a teraz mi sie telefon zblokowal i potrzebuje PUK , czy jest jakas mozliwosc uzyskania go ?? np dzwoniac na informacjie ?? albo jakims programem przez kabel sciagniecie bezposrednio z telefonu ?? HELP tam mam jeszcze sporo kasy no i niechce zmieniac numeru bo to jzu by byla 3 zmiana w tym roku Tzn opakowanie mam , a nie mam tej plastikowej karteczki z ktorej sie wyrywa karte sim. Edytowane 11 Lutego 2005 przez killua Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
best-boy Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Mam NOKIE 5510 z okablowaniem i karte popa , ta za 40 zl , ale wywalilem jej opakowanie a teraz mi sie telefon zblokowal i potrzebuje PUK , czy jest jakas mozliwosc uzyskania go ?? np dzwoniac na informacjie ?? albo jakims programem przez kabel sciagniecie bezposrednio z telefonu ?? HELP tam mam jeszcze sporo kasy no i niechce zmieniac numeru bo to jzu by byla 3 zmiana w tym roku Tzn opakowanie mam , a nie mam tej plastikowej karteczki z ktorej sie wyrywa karte sim. 1270439[/snapback] Zapomnij, nie podadza ci PUK'a. Dostales go przy kupowaniu karty i twoim zasranym interesem jest go zachowac a jak go zgubiles to dasz znowu zarobic operatorowi (poprzez kupno nowego startera) Takie uroki preppaidów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Vadeer Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 ciekawe czy jakby pokazal karte to by mu wyrobili startera z tym numerem. bo jesli nie to zawsze jest mozliwosc odzyskania numeru ale przesiadasz sie na abonament. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wojwar Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Mam NOKIE 5510 z okablowaniem i karte popa , ta za 40 zl , ale wywalilem jej opakowanie a teraz mi sie telefon zblokowal i potrzebuje PUK , czy jest jakas mozliwosc uzyskania go ?? np dzwoniac na informacjie ?? albo jakims programem przez kabel sciagniecie bezposrednio z telefonu ?? HELP tam mam jeszcze sporo kasy no i niechce zmieniac numeru bo to jzu by byla 3 zmiana w tym roku Tzn opakowanie mam , a nie mam tej plastikowej karteczki z ktorej sie wyrywa karte sim. 1270439[/snapback] Idź do BOK idea - może tam ci coś poradzą. (skoro mi przeprogramowali kartę - to może wyrobią ci nową z takim samym numerem tel ale innym pin/pukiem... no ale to już będzie kosztowało... pewnie niewiele z 25 zł) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Idz do komisu i niech zdejma co zechcesz. Za bezmyslnosc sie placi. Albo za ta ukradziona komorke nie uzyskasz az tyle kazsy ile chciales :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Ja na swoim sagemie x5-2 moge zmienić kod pin za pomocą kabla pod COM i pewnego programiku. Nie wiem jak jest z pukiem ale pod nokie jest wiecej edytorów i softu więc też powinno się dać. Musisz kupić kabel pod swoją 5510 i poszperać za jakimiś programikami. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Jak pójdziesz do operatora i powiesz że Ci buchneli tel. z kartą i że chcesz mieć ten sam numer, dadzą Ci taką nowa kartę. Ale.. - zaplacisz za to pare zł, nie wiem ile dokladnie ale okolo 50 zł - nie wiem czy bedziesz mial konto doładowane , czyli czy pozostanie stan z tamtej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
towelie_ Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Idz do punktu Idei. Tam bedziesz musial napisac podanie o przyznanie nowego kodu PUK i tyle - po paru dniach bedziesz mial nowy kod (nie pamietam czy cos sie za to placi, ale jak juz cos to jakies kilka zlotych). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarQs_P Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 watpie ze odzyskasz puk, kablem go nie odzyskasz napewno a numer zachowasz tylko przy przejsciu na abonament. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dex'ior Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 idź i grzecznie pogadaj w biurze obsługi to będziesz wiedział co się da zrobić i za ile Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kania Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Jest dokładnie tak jak pisał Jounin. Wystarczy pójśc do puntu idei i złożyć podanie o nowy PUK. Nic się za to nie płaci trzeba mieć tylko przy sobie dowód osobisty bo robią sobie ksero. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 A czy wiecie czy mozna jakos odczytac PUK z wlaczonego telefonu, bo dgzies ta kartke zgupilem i nie moge sie do I-BOA zalogowac :( Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czara Opublikowano 15 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 15 Lutego 2005 nie da rady :] ale jesli chodzi ci o i-boa taktaka to tam mozesz dostac smsem puk :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rumun_666 Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 Mam abonamentowy :[ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
artxxa Opublikowano 16 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 16 Lutego 2005 :lol: :lol: :lol: Jak zdobyc PUK do popa: - mozemy wyrobic duplika (tylko w salonie firmowym) - koszt: 25zl Lub: (nic nie placac)! - warunkiem otrzymania kodu PUK jest: aby numer był zarejestrowany - rejestracja na dwa sposoby: www.idea.pl lub formularz rejestracyjny/papierowy (brak na www) Nastepnie: - idziemy do salonu, prosimy o formualrz rejestracyjny, wypelniamy , dolaczamy ksero D.O. lub innego dok. ze zdjeciem - i dopisujemy prosbe o podanie kodu PUK (jezeli nr jest juz zarejestrowany to tylko ksero i prosba o PUK) - dla pewnosci milej pani w salonie lepiej podac prawidlowy nr. 022 588-78-93, co by pani go w kosmos nie wyslala... ;) - po uplywie 24h mozemy dzwonic na *22 lub 501100100 i po krotkiej weryfikacji danych dostajemy PUK - mozna rowniez zrobic to samo przez wyslanie maila na: bok@centertel.pl (skanujemy co potrzeba, zalaczamy...) - i pozostaje cierpliwie czekac az odpisza ... (podobny czas oczekiwania) i maly plus... - jezeli nr nie byl jeszcze wczesniej zarejestrowany - doladowanie konta 10zl za rejestracje. Co do uzyskania PUK przez kabel, nie sadze... ale kto wie.... :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...