Holman Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 ie ma co spamowac ... potrzebowales wyjasnienia to je dostales szczerze zycze powodzenia za pół roku dziekuje info o smarowaniu pasta prockow, dotyczy glownie arctic silvera: http://www.arcticsilver.com/arctic_silver_...nstructions.htm Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Highlander Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Poczytaj na stronie producenta, co mysli o smarowaniu CopperShimow pasta. LOL Niestety nic nie znalazlem ani w Support ani w Faq .. chyba ze zle szukam dalbys namiar to by rozwialo moje watpliwosci. Wdzieczny byl bym bo byc moze jestem w wielkim bledzie. To masz strone producenta takich CopperShim'ow - TweakMonster: http://www.tweakmonster.com/spacers/page_2amd.htm Gdzie czytamy: "Note: DO NOT use any type of thermal grease, or compound on this spacer! It will make it too thick, and fry your CPU!!! DO NOT even try!! However, using compound between the core and the heatsink is OK. In fact, I highly recommend Arctic Silver, which is available from any of my worldwide retail stores." Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rod Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Eeee to to jest oczywiste .. wiadomo ze nie mozna polozyc polmilimetrowej warstwy pasty po obu stronach... zwlaszcza w tym wypadku no chyba ze da sie 1-milimetrowa warstwe na rdzen wowczas jest szansa ze sie nie spali jak i nie schlodzi :) .. ja smaruje tyle silikonowej pasty ze prawie jej nie widac .... a zreszta ja robie po swojemu Wy robicie po swojemu i swiat kreci sie dalej. PS. Uprasza sie wszystkich zainteresowanych o niestosowanie metody smarowania "CopperShield-ów" gdyz sa one robione (niby) laserowo czyli teoretycznie grubosc na wymiar wysokosci rdzenia wiec nalozenie jakiejkolwiek pasty zwlaszcza po obu stronach "CopperShielda" zwiekszy ich wysokosc co tym samym zwiekszy koncowy przeswit miedzy collerem a rdzeniem co doprowadzi do spalenia procesora. No to mam nadzieje ze teraz bede jedyna osoba ktora smaruje i bedzie smarowac "CopperShieldy" w Polsce. Życze wszystkim powodzenia w schladzaniu. Z wyrazami szacunku rod Pa Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NUKE Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 coppershimy to lasera raczej nie widzialy w zyciu :-)))) mam TT i byl robiony za pomoca wykrojnika to widac golym okiem. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...