grzmot Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Witam Każdy raz na jakiś czas robi błędy ortograficzne. Ale są na to sposoby - programy sprawdzające pisownię. Wiedziony niezdrową ciekawością oraz zachętami niektórych użytkowników postaniłem przetestować funkcję sprawdzania pisowni zamontoaną na tym forum. Ostatecznie, skoro jest tak przydatne narzędzie, to czemu z niego nie skorzystać? W powyższym akapicie znaleziono 23 błędy. Nawet wyraz "Witam" jest z błędem! O co chodzi? Ten program jest chyba złośliwy, pewnie dlatego, że dzisiaj piątek :-P. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nexer Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 To wogóle nie działa jak trzeba... Gubi się przy użyciu słów z ł,ą,ś,ę itp... denne :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
m4r Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Witam Każdy raz na jakiś czas robi błędy ortograficzne. Ale są na to sposoby - programy sprawdzające pisownię. Wiedziony niezdrową ciekawością oraz zachętami niektórych użytkowników postaniłem przetestować funkcję sprawdzania pisowni zamontoaną na tym forum. Ostatecznie, skoro jest tak przydatne narzędzie, to czemu z niego nie skorzystać? W powyższym akapicie znaleziono 23 błędy. Nawet wyraz "Witam" jest z błędem! O co chodzi? Ten program jest chyba złośliwy, pewnie dlatego, że dzisiaj piątek :-P. 1270777[/snapback] Ale te literowke chyba znalazlo ;) Bylo gdzies juz w tym dziale wspomniane, ze to nie dziala jak trzeba. Sam sie raz pokusilem o sprawdzenie, ale odpuscilem szybko. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Użytkownikom Firefoxa/Mozilli polecam rozszerzenie SpellBound. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 W operze też można uruchomić sprawdzanie pisowni... ... tylko mi się coś nie udało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marco Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Użytkownikom Firefoxa/Mozilli polecam rozszerzenie 1271221[/snapback] Dzięki ogromne za namiary - chyba zrobimy kampanie upowszechniającą te narzędzie wśród użytkowników Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
szwistak Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 W operze też można uruchomić sprawdzanie pisowni... ... tylko mi się coś nie udało. 1271237[/snapback] A szkoda :| Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 (edytowane) @ sgj, szwistak - wystarczy zainstalować Aspell z polskim słownikiem. Sprawdzałem na Operze 7.60 i 8.0 - działa bez problemu. Edytowane 13 Lutego 2005 przez paulo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 paulo, że wystarczy zainstalowac aspell to ja wiem, tyle że mi otwierało się to okienko i nic w nim nie działało. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paulo Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Może głupie pytanie, ale - zainstalowałeś słownik do Aspell'a - http://ftp.gnu.org/gnu/aspell/w32/Aspell-pl-0.50-2-3.exe ? Czy w katalogu Opery masz pliki spellcheck.ini i spellcheck.dll ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 W tej chwili nie ma tego zainstalowanego, bo to było jakiś czas temu, ale słownik instalowałem. Ale spróbuje znowu wszystko zainstalować na obecnej wersji opery. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Michał_misiek Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 (edytowane) Moim zdaniem napewno mniej błędów się pojawi przy tematach i postach, jak każdy będzie poprostu pisał powoli na swojej klawiaturze, bo niewiem jak ktoś może zrobić błąd w pisaniu słowa "Witam" to przecież chyba nie realne... :? Te wszystkie błędy wynikają z pośpiechu :D Edytowane 14 Lutego 2005 przez Michał_misiek Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...