Skocz do zawartości
LiSoQuan

Wyłącza Sie Komp Przy 50%...

Rekomendowane odpowiedzi

Mam problem które wczoraj nie było, komp mi sie wyłcza nagle gdy procesor popracuje kilka minut w wydajno9sci ponad 50%, czy to moze być problem z zasilaniem ? Mam 350 ale firma jaks niekąkretna :) , jak moge to spradzić ?

1270802[/snapback]

sprawdz czy radiator sie nie przesunal.. i czy wogole wentylator na radiatorze chodzi.. moze sie jakis kabel wplatal i zablokowal wentyl... co powoduje przegrzewanie sie procka....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

sprawdz zasilke, popatrz na napisy na niej:) napisy to takie literki. literki to takie krzaczki...:)

1270903[/snapback]

? i co wzwiazku z tym ? Napisz coś kąkretnego a nie ucz mnie jak wygladaja zdania a zasilacz jest firmy gigabajt czyli jedna z najgorszch. dziwie sie tylko ze wczesniej wszystko było ok a teraz kapa, ani pograc nie moge :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

? i co wzwiazku z tym ? Napisz coś kąkretnego a nie ucz mnie jak wygladaja zdania a zasilacz jest firmy gigabajt czyli jedna z najgorszch. dziwie sie tylko ze wczesniej wszystko było ok a teraz kapa, ani pograc nie moge :)

1270927[/snapback]

Chyba megabajt jak już.

Ja bym obstawiał że raczej Ci się wgrał jakiś syf na hdd, przeskanuj antywirem, czymś na spyware..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

gigabajt

jednak nie umiesz skladac zdan :-P Megabajt 350W do Prescotta 3.0? To nie moglo chodzic, a jak chodzilo to byl cud :) Ale zrob najlepiej format, i zobacz co wtedy sie bedzie dzialo. Mozesz tez pozyczyc od kogos jakas silniejsza zasilke, chocby szefa hpc-360

Mam napisac

coś kąkretnego

??

Nie bede Cie uczyl jak skladac zdania, skoro wyrazow nie umiesz... :-P Grrr, czemu wszyscy musza byc tacy powazni? Sprawdz to co wyzej, powinno sie wszystko po tym wyjasnic.

Edytowane przez fuzz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tu masz racje tylk ze ja z pamieci walnołem i nie trafiłęm :). A zapewniam Ci że chodziło bez problemu przez pół roku i co najepsze teraz tez chodzi ale wyłączyłem dwa wentylatory przed testem wiec jednak cos z zasialniem , tego sie spodziewałem ale czy wentelatory traca swoaja wydajność ? (napiszesz że Megabajtowe napewno he he) No nic bede musiał oszczedzac energie i pozbierac na cos lepszego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No jak mozna przeczytac w pierwszym poscie podejrzewałem juz to od początku ale miałem nadzieje :)...

ps teraz tak przeczytałem swojego posta i tam jest tak napisane "...firma jakas niekąkretna, jak moge to sprawdzić..." mniałem na mysli , jak moge spradzić czy to wina zasialcza ale być moze zrozumiałeś że niewiem jak sprawdzić z jakiej firmy jest zasialcz wiec dlatego tak opowiedziałes a ja tego nie zrozumiałem, wiec sorki za ten tekst wczesniej.

Edytowane przez LiSoQuan

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, niechce zakladac nowego watku wiec podepne sie tutaj.

Kilka dni temu kupilem komputer o takich parametrach: proc: amd athlon 64 3000 S939, plyta: Asus A8V deluxe + wifi, zasilacz: chieftec hpc360-202, pamiec: 256mb pc3200 elixir, grafe: Sapphire radeon 9800pro 128mb 256bit, wentyl na procku: Glacialtech Igloo 7200. Mam problem bo czesto komp tak jakby sie wylancza a wentyle dzialaja. Dokladnie to tylko monitor sie wylancza, a po chwili sie komp zawiesza i restartuje. Obnizylem czestotliwosc karty graf, i prockowi zmienilem mnoznik na 8x i dalej to samo. Nie wiem co moze byc przyczyna. Prosze o pomoc bo juz nei wiem co mam nie tak ustawione. Moze to przez tego wentylatorka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi