UfoK Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Mam problem. Posiadam Durona 600, który niechce odpalić na 1000 (niezależnie jakie mu zapodam napięcie). Rusza bez zmiany napięcia na 954Mhz, a na 1000 nie. Dziwne. Nie jest to problem temperatury gdyż na 954Mhz mam po obciążeniu 34 C. Dodam że to jest mój drugi Duron, poprzedni 700 też odpalał tylko na 954 mhz i ani jednego więcej. Nie jest to także wina zasilacza gdyż to już sprawdziłem. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł co zrobić aby ujrzeć ten upragniony 1000, był bym wdzięczny. I prosze mi nie mówić abym użył opcji szukaj, bo to już robiłem i nie znalazłem odpowiedzi. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 A jaki mnożnik i FSB? Moze zwiększ mnożnik i daj mniejsze FSB :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 14 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2002 Tez szukam rozwiazania na podobny problem. Puszczam mojego celka na 1,5Ghz przy nawet obnizonym napieciu, a na 1,52 (czyli FSB o 1 Mhz wiecej) nie da sie nawet przy vcore na maxa. Moze to przez zasilacz - raczej na niego stawiam. Ew. temp. Ale ona jest przeciez w normie i jak otworzylem kiedys okno w zime (powalilo mnie czy co ? :) ) to tez nic nie dalo wiec sie zastanawiam ??? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 A jaki mnożnik i FSB? Moze zwiększ mnożnik i daj mniejsze FSB Próbowałem już wszystkich możliwych ustawień. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neig Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 mój celek 1.2 też się ładnie kręci i nie grzeje się ale płyta go wyżej nie puszcza bo obsługuje tylko 10,5x133 a ja chciałem 12x133 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Jeśli ktoś ma jakiś pomysł co zrobić aby ujrzeć ten upragniony 1000, był bym wdzięczny.Co do uzyskania tego efektu przez podkręcanie to nie potrafię Ci pomóc, ale ostatnie Durony można teraz kupić całkiem tanio. No i jeszcze zauważ, że od modelu Duron 1000 procesor ten jest na nowszym rdzeniu... Have fun! Daj znać jak Ci się uda go przekręcić na 1GHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Jutro się jeszcze raz pobawie. Spróbuje jeszcze raz na innym zasilaczu, a jak to nie pomoże to wyjme z Abita, Morgana i włoże w jego miejsce 600. Może na starym kt7 pójdzie lepiej Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 mój celek 1.2 też się ładnie kręci i nie grzeje się ale płyta go wyżej nie puszcza bo obsługuje tylko 10,5x133 a ja chciałem 12x133 Jeśli nie wiesz, to to nie jest zależne od płyty. Wszystkie Intele mają zablokowany na stałe(!) mnożnik. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neig Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 C1.2 czyli 12x100 a podkręcić na 133 czyli 12x133,płyta nie obsługuje już Pentium3 1.4MHz Tualatin czyli 11x133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Jutro się jeszcze raz pobawie. Spróbuje jeszcze raz na innym zasilaczu, a jak to nie pomoże to wyjme z Abita, Morgana i włoże w jego miejsce 600. Może na starym kt7 pójdzie lepiejNo niestety ale ta plyta ma swoje widzimisie, ja np. nie moge wiecej niz 1133, bo albo sie nie odpali w ogole, albo wywala jakies znaczki, tudziez po resecie zwiecha :-((, sprobuj pomalowac jeszcze raz mostki, Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
grzybu Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 u mojego brata na kt133 to jak bym nie ustawil to durek 750 nie chcial na 1000 sie odpalic najwiecej bylo cos pod 980 ale zwiecha na 966 po restarcie wywalalo ze blad biosa i zostalo 933 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Dzisiaj sprawdziłem z innym zasilaczem i to samo. Niestety nie mogę sprawdzić na Abicie, ponieważ nie zezwala na to "Starszyzna plemienna". Może popróbuje jak kiedyś nie będzie ich w domu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Sprawdziłem sobie serie procka i najśmnieszniejsze jest to że to właśnie na tej serii (AKBA) na Overclockers.com osiągnięto 2,1 ghz, a ja nie mogę dojechać do 1ghz. Pogadam z kumplem może pozwoli mi sprawdzić na swoim Asusie A7v133. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sz@tynbury Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 u mojego brata na kt133 to jak bym nie ustawil to durek 750 nie chcial na 1000 sie odpalic najwiecej bylo cos pod 980 ale zwiecha na 966 po restarcie wywalalo ze blad biosa i zostalo 933 Ja tak jak w podpisie. Przy ~933 (7x133 lub 6,5x143) wywala się w 3dsmarku. Trza mu voltażu, ale nie chce mi się narazie mostków zamalowywać. Ale napewno niedługo mi się zachce :mrgreen: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Mam problem. Posiadam Durona 600, który niechce odpalić na 1000 (niezależnie jakie mu zapodam napięcie). Rusza bez zmiany napięcia na 954Mhz, a na 1000 nie. Dziwne. Nie jest to problem temperatury gdyż na 954Mhz mam po obciążeniu 34 C. Dodam że to jest mój drugi Duron, poprzedni 700 też odpalał tylko na 954 mhz i ani jednego więcej. Nie jest to także wina zasilacza gdyż to już sprawdziłem. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł co zrobić aby ujrzeć ten upragniony 1000, był bym wdzięczny. I prosze mi nie mówić abym użył opcji szukaj, bo to już robiłem i nie znalazłem odpowiedzi. buahahahaha :lol: dawno sie tak nie usmialem :lol: ja z celka 633 ledwo 1012 wyciagam a Ty chcesz z duronka 600 wyciagnac 1000 ale jazda :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Mam problem. Posiadam Durona 600, który niechce odpalić na 1000 (niezależnie jakie mu zapodam napięcie). Rusza bez zmiany napięcia na 954Mhz, a na 1000 nie. Dziwne. Nie jest to problem temperatury gdyż na 954Mhz mam po obciążeniu 34 C. Dodam że to jest mój drugi Duron, poprzedni 700 też odpalał tylko na 954 mhz i ani jednego więcej. Nie jest to także wina zasilacza gdyż to już sprawdziłem. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł co zrobić aby ujrzeć ten upragniony 1000, był bym wdzięczny. I prosze mi nie mówić abym użył opcji szukaj, bo to już robiłem i nie znalazłem odpowiedzi. buahahahaha :lol: dawno sie tak nie usmialem :lol: ja z celka 633 ledwo 1012 wyciagam a Ty chcesz z duronka 600 wyciagnac 1000 ale jazda :lol: Co w tym smiesznego ??, przy odpowiedniej temp. i dobrej serii, duronki 600 spokojnie krecily sie na 1Ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
boss Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 glupie pytanie: czym dla was jest max v-core?? bo mnie sie wydaje, ze dopuki nie zjarasz proca, to nie dojdziesz do tego maxa... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hendel Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 glupie pytanie: czym dla was jest max v-core?? bo mnie sie wydaje, ze dopuki nie zjarasz proca, to nie dojdziesz do tego maxa... max v -core , to chyba takie jakie mozna max. ustawic na plycie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 buahahahaha :lol: dawno sie tak nie usmialem :lol: ja z celka 633 ledwo 1012 wyciagam a Ty chcesz z duronka 600 wyciagnac 1000 ale jazda :lol::lol: jak nie miales tego proca to sie moze nie odzywaj, sam mialem D600 AKBA smigal na 1000 bez problemu, chodzil tez na wiecej, ale 1000 wygladal na tyle ladnie w POST'cie, ze zostawilem wlasnie tyle Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
UfoK Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 UfoK napisał: Mam problem. Posiadam Durona 600, który niechce odpalić na 1000 (niezależnie jakie mu zapodam napięcie). Rusza bez zmiany napięcia na 954Mhz, a na 1000 nie. Dziwne. Nie jest to problem temperatury gdyż na 954Mhz mam po obciążeniu 34 C. Dodam że to jest mój drugi Duron, poprzedni 700 też odpalał tylko na 954 mhz i ani jednego więcej. Nie jest to także wina zasilacza gdyż to już sprawdziłem. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł co zrobić aby ujrzeć ten upragniony 1000, był bym wdzięczny. I prosze mi nie mówić abym użył opcji szukaj, bo to już robiłem i nie znalazłem odpowiedzi. buahahahaha dawno sie tak nie usmialem ja z celka 633 ledwo 1012 wyciagam a Ty chcesz z duronka 600 wyciagnac 1000 ale jazda Masz dziwne poczucie chumoru śmiać się z rzeczy które są całkiem realne. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 UfoK napisał: Mam problem. Posiadam Durona 600, który niechce odpalić na 1000 (niezależnie jakie mu zapodam napięcie). Rusza bez zmiany napięcia na 954Mhz, a na 1000 nie. Dziwne. Nie jest to problem temperatury gdyż na 954Mhz mam po obciążeniu 34 C. Dodam że to jest mój drugi Duron, poprzedni 700 też odpalał tylko na 954 mhz i ani jednego więcej. Nie jest to także wina zasilacza gdyż to już sprawdziłem. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł co zrobić aby ujrzeć ten upragniony 1000, był bym wdzięczny. I prosze mi nie mówić abym użył opcji szukaj, bo to już robiłem i nie znalazłem odpowiedzi. buahahahaha dawno sie tak nie usmialem ja z celka 633 ledwo 1012 wyciagam a Ty chcesz z duronka 600 wyciagnac 1000 ale jazda Masz dziwne poczucie chumoru śmiać się z rzeczy które są całkiem realne. ok, ok.... poprostu koledzy mi mowili ze to sa tak slabe procki ze szkoda gadac.. i ledwo na 800 mhz chodza :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hawk Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 zmień kolegów (albo ich nie słuchaj) bo później ty wychodzisz na :oops: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 18 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 18 Października 2002 zmień kolegów (albo ich nie słuchaj) bo później ty wychodzisz na :oops: dobra... darujmy sobie juz ten temat :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...