DANIO Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Wgralem bios Herculesa nic nie działa i nie moge wrocic do innych biosów. Kolega powiedział ze mam szukac program do fleszowania kart herculesa ale szukam szukam i nie moge znalesc atiflash i flashrom nie chca wgrac mi zadnegohelp me. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) flashrom -p -f 0 nazwabiosa.bin stary musi pojsc B) Edytowane 11 Lutego 2005 przez Ouara Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANIO Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) Kurczakos nie działa właśnie flashrom wywala error a atiflash mowi ze ten bios nie pasuje do tej kart a przed wgraniem tego herculesa smigał elegancko i wielkorotnie go wgrywalem np ze zmienionym taktowaniem. Aha mam tez inne biosy i to samo poprostu innego biosa nie chce wgrać Edytowane 11 Lutego 2005 przez DANIO Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Na pewno dajesz -f ? bo wymusza to wgranie nowego biosu :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANIO Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 no niestety wiem i to mnie martwi <_< Atiflash mowi mi to "The VGA Bios file does not match with VGA cards" i az wieje groza aż strach pomyśleć. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 jest jeszcze programik winflash - działa pod windowsem :blink: nie probowalem, ale coz tonący brzydkiej sie chwyta, może spróbuj tym :? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DANIO Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Błagam o pomoc :cry: :cry: Jak w piosenc Korna "Can't somebody help me" Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dem Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) Sprobuj uzyc flashrom'a z parametrem -u, czyli flashrom.exe -p -u 0 nazwa_biosu.bin. Edytowane 12 Lutego 2005 przez dem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Aha mam tez inne biosy i to samo poprostu innego biosa nie chce wgrać 1271110[/snapback] nie chce byc jakims czarnowidzem ale popatrz na karte i zobacz czy nie widac gdzies czarnego nalotu.... mozesz tez ja obwachac w poszukiwaniu.... .... spalenizny Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...