DarkRaven Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 witam! interesuje mnie czy ktos spotkal sie z procesem o nazwie cisvc.exe pod winda xp? ogoolnie chodzi i to ze od pewnego czasu dzieja mi sie dziwne rzeczy z miejscem na partycji systemowej... w trakcie dzialania kompa mniej wiecej co kilkanascie sekund(rooznie) pojawia mi sie ikonka "malo miejsca na dysku" w systray'u. wolne miejsce doslownie skacze nonstop a ja nie wiem co jest za to odpowiedzialne. na C nie mam nic oproocz systemu i plikoow, ktoore programy i tak tam wrzucaja na chama plus kodeki. swap na oddzielnej partycji. przywracanie systemu wylaczone. w tle dzialaja kaspersky i outpost firewall(w ustawieniach obydwu juz grzebalem). ale do rzeczy: po moich wielkich poszukiwaniach odkrylem, ze po wylaczeniu powyzszego procesu ikonka przestaje sie pojawiac i miejsce na dysku nie skacze :rolleyes: w msconfigu tego procesu nie ma. czy to jest jakis systemowy badziew? jesli tak to do czego konkretnie sluzy? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RiSC Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 (edytowane) Witam! http://www.processlibrary.com/directory/fi...cisvc/index.php :google: 1s Poczytaj o tym - co prawda in english, ale zawsze coś. Update. No więc proces ten związany jest z usługą indeksowania plików, która nie jest specjalnie potrzebna - jak ją wyłączyć masz poniżej: Opcja indeksowania plików przydaje się, jeśli mamy tysiące plików np. tekstowych lub graficznych i ma na celu przyśpieszenie wyszukiwania. W przeciwnym razie spowalnia tylko nasz system. Wyłączamy ją klikając prawym przyciskiem na 'Mój komputer' i z menu wybierając pozycję 'zarządzaj'. Następnie klikamy na 'usługi i aplikacje'. Szukamy usługi indeksowania i po 2-krotnym jej kliknięciu w trybie uruchomienia ustawiamy na 'ręczny'. Ogólnie polecam poczytać topic Windows XP / 2003 OPTYMALIZACJA Pozdrawiam. Edytowane 11 Lutego 2005 przez RiSC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarkRaven Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 dzieki bardzo za stronke :) czegos takiego mi bylo potrzeba :) juz wylaczylem to indeksowanie tylko dziwie sie samemu sobie czemu nie zrobilem tego od razu po instalce windy bo grzebalem tam i wylaczalem roozne badziewia :) dzieki jeszcze raz :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...