Skocz do zawartości
Jurmungandr

Co Będzie Wydajniejsze?

Rekomendowane odpowiedzi

A widzial juz ktos benchmarki na ten temat? Jakis maly chociaz tescik? Jesli tak poprosze o link!

w niecie mozna znalez sporo recek, m.in. tez gigabyte 3d1 - 6600gt SLi na jednej karcie...

niestety, ale wiekszosc recek skupia sie na tytulach , ktore dzialaja w SLi, a to bardzo "zaciemnia" obraz calosci i moze wprowadzac w blad, gdyz w tytulach w ktorych SLi nie dziala, 6600SLi/3d1 zachowuja sie jak zwykle pojedyncze karty 6600gt, albo i jescze gorzej:

http://www.hardocp.com/article.html?art=NzE2LDE=

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak już jesteśmy przy sli to zadam swoje pytanie, a mianowicie:

czy jak kupie mobo z sli to czy od razu musze kupowac 2 grafy żeby pracoały razem, czy moge najpier kupuc jedna słabszą i potem dozbierac na zestaw i czy będzie z jedną grafa działac ?? :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jak już jesteśmy przy sli to zadam swoje pytanie, a mianowicie:

czy jak kupie mobo z sli to czy od razu musze kupowac 2 grafy żeby pracoały razem, czy moge najpier kupuc jedna słabszą i potem dozbierac na zestaw i czy będzie z jedną grafa działac ?? :)

bedzie dzialac z jedna, zaden problem - wszystkie obecne plyty SLi maja mozliwosc ustawienia trybu pracy dual-single.

problemem, moze byc dobranie takiej samej karty - nvidia zaleca karty identyczne typem i producentem, ale imho glownie bedzie to "problem" kompatybilnosci biosow, bo wiekszosc produktow to i tak referencyjne plytki nvidii...tak wiec kupisz jakas za te pol roku-rok, na obie zapodasz najnowszy dostepny bios i wszystko powinno brykac

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udalo mi sie znalesc ciekawa stronke w omawianym temacie Tu link

Jak sie okazuje 2 karty w sli nie zawsze daja takiego poteznego "kopa" pecetowi jakby sie wydawalo, chyba ze moja interpretacja tych testow jest bledna - jesli tak to niech mnie ktos oswieci :blink: , bo na ta chwile jestem zdania ze wystarczy miec jedna karte - w moim przypadku winfast 6800GT by osiagnac fajna wydajnosc.

Edytowane przez Jurmungandr

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Udalo mi sie znalesc ciekawa stronke w omawianym temacie 1273593[/snapback]

Wiesz to zalezy jak interpretujesz te testy bo ja tam widze przewage 40-100% na korzysc SLI :wink: Popatrz na testy w ten sposob ze bierz pod uwage tylko tryb 1600x1200 4xAA , 4xAF bo raczej jak sie pakujesz w SLI to zeby grac w maksymalnym z dostepnych trybow :wink: pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi