Jurmungandr Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Hejka wszystkim! Mam pytanko - w jakim zestawieniu bedzie lepsza wydajnosc: 2x Leadtek Winfast GeForce 6600GT Extreme 128MB DDR TV DVI czy 1x Leadtek Winfast GeForce 6800 GT PCI-E 256 DDR TV DVI uzywane mobo - DFI Lan Party UT NF4 Ultra-D. Pozdro for @ll! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Mam pytanko - w jakim zestawieniu bedzie lepsza wydajnosc: ogolnie 6800gt, szczegolnie z fsaa w wyzszych trybach... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek_bart Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 według mnie pierwsza opcja wydajniejsza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
peseq Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 6800gt jezeli bedziesz gral na wyzszych rozdzialkach i aa+anizo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurmungandr Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 A widzial juz ktos benchmarki na ten temat? Jakis maly chociaz tescik? Jesli tak poprosze o link! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 A widzial juz ktos benchmarki na ten temat? Jakis maly chociaz tescik? Jesli tak poprosze o link!w niecie mozna znalez sporo recek, m.in. tez gigabyte 3d1 - 6600gt SLi na jednej karcie... niestety, ale wiekszosc recek skupia sie na tytulach , ktore dzialaja w SLi, a to bardzo "zaciemnia" obraz calosci i moze wprowadzac w blad, gdyz w tytulach w ktorych SLi nie dziala, 6600SLi/3d1 zachowuja sie jak zwykle pojedyncze karty 6600gt, albo i jescze gorzej: http://www.hardocp.com/article.html?art=NzE2LDE= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malcolm28 Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Nie ma sensu sie pakowac w SLI problemy ze sterami, oraz grami wydajnosc taka sobie jakby to pracowalo z prawdziwa moca dwoch kart naraz to spok:D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muciek Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 jak już jesteśmy przy sli to zadam swoje pytanie, a mianowicie: czy jak kupie mobo z sli to czy od razu musze kupowac 2 grafy żeby pracoały razem, czy moge najpier kupuc jedna słabszą i potem dozbierac na zestaw i czy będzie z jedną grafa działac ?? :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sulaco Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 jak już jesteśmy przy sli to zadam swoje pytanie, a mianowicie: czy jak kupie mobo z sli to czy od razu musze kupowac 2 grafy żeby pracoały razem, czy moge najpier kupuc jedna słabszą i potem dozbierac na zestaw i czy będzie z jedną grafa działac ?? :) bedzie dzialac z jedna, zaden problem - wszystkie obecne plyty SLi maja mozliwosc ustawienia trybu pracy dual-single. problemem, moze byc dobranie takiej samej karty - nvidia zaleca karty identyczne typem i producentem, ale imho glownie bedzie to "problem" kompatybilnosci biosow, bo wiekszosc produktow to i tak referencyjne plytki nvidii...tak wiec kupisz jakas za te pol roku-rok, na obie zapodasz najnowszy dostepny bios i wszystko powinno brykac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jurmungandr Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 (edytowane) Udalo mi sie znalesc ciekawa stronke w omawianym temacie Tu link Jak sie okazuje 2 karty w sli nie zawsze daja takiego poteznego "kopa" pecetowi jakby sie wydawalo, chyba ze moja interpretacja tych testow jest bledna - jesli tak to niech mnie ktos oswieci :blink: , bo na ta chwile jestem zdania ze wystarczy miec jedna karte - w moim przypadku winfast 6800GT by osiagnac fajna wydajnosc. Edytowane 12 Lutego 2005 przez Jurmungandr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chemiczny_ali Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 Udalo mi sie znalesc ciekawa stronke w omawianym temacie 1273593[/snapback]Wiesz to zalezy jak interpretujesz te testy bo ja tam widze przewage 40-100% na korzysc SLI :wink: Popatrz na testy w ten sposob ze bierz pod uwage tylko tryb 1600x1200 4xAA , 4xAF bo raczej jak sie pakujesz w SLI to zeby grac w maksymalnym z dostepnych trybow :wink: pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...