Nightranger Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Witajcie! Mam następujący problem. Po kliknięciu przycisku "wyłącz" podczas zamykania systemu wyskakuje niebieski ekran pożegnalny windowsa XP z napisem "trwa zamykanie systemu windows" i normalnie po chwili komputer się wyłącza. Niestety u mnie od pewnego czasu ten ekran nie znika (utrzymuje się tak długo dopóki nie wyłączę ręcznie komputera przytrzymując przycisk POWER na obudowie) i komputer nie chce się samoczynnie wyłączyć. Czy ktoś z Was miał podobny problem i może mi coś doradzić. Z góry dziękuję za cenne uwagi i wskazówki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lolipop Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Wylączaj tak dalej, albo reinstall. Jeśli ktoś poda Ci sposób na to będzie pewno nieskuyteczny, często tak bywa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dziuby Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Wylączaj tak dalej, albo reinstall. Jeśli ktoś poda Ci sposób na to będzie pewno nieskuyteczny, często tak bywa. 1271755[/snapback] Tak jest zainstalowałeś coś i winda się wali :-P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_FK_ Opublikowano 11 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 11 Lutego 2005 Jak zwykle doradzam przeskanowanie na obecność wirusów i spyware. Poza tym możesz spróbować się pozbyć problemu zmieniając w rejestrze parę rzeczy: HKEY_CURRENT_USER\Control Panel\Desktop WaitToKillAppTimeout ustaw na 4000 AutoEndTasks - zamieniasz 0 na 1 HKEY_LOCAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control WaitToKillServiceTimeout ustaw także na 4000 Ale to takie "półśrodki" ponieważ jeśli z systemem jest wszystko w porządku zamyka się szybko i poprawnie bez tych zmian w rejestrze. Przypomnij sobie czy nie zainstalowałeś ostatnio jakiegoś programu albo czy nie aktualizowałeś któregoś ze sterowników. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Polecam tez przeczytanie tego: http://aumha.org/win5/a/shtdwnxp.php :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nightranger Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Dzięki za pomoc. Niestety nic z tych rzczey mi nie pomogło. Jutro instaluję od nowa XPka. Problem powstał od momentu gdy czyściłem rejestr registry healerem. Nawet gdy przywróciłem rejestr systemowy z kopii problem nie zniknął. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...