Skocz do zawartości
Uneek Eth

Tt Volcano 7+

Rekomendowane odpowiedzi

Taaak mam i mam też AMD XP 2000+...

Przy zmianie obrotów na niższe zaczyna się grzać i tak do 48*C w BIOSIE!

mhaaaaa tak to jush jest :P

qp se fan mate i bedziesh moogl se ustawic cos powmiedzy medium a low mhaaaa

dlatego mam wc :P

ale neiwiele ci to da :P

najlepiej sprzedaj tego wwentyla na allegro (swego czasy poshedl za 35 zeta chyba) i qp se jakiegos sunona ptb3 :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

człowieku 48 stopni to bardzo dobry wynik przy tym athlonie ja mam 53 na zalmanie przy obrotach na low :twisted:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj kupiłem tego coolera i...

Jest strasznie głośny - przy 6000 rpm chodzi jak suszarka do włosów :( 

Co zrobić aby go wyciszyć  :?:

Na 5V go - będzie miał 2500 tyś obrotów i będzie sporo cichszy. Do obudowy 2 dodatkowe wentyle i będdzię ok. Sam mam tak na 2000+ podkręconym do 1762 i działa ok.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

człowieku 48 stopni to bardzo dobry wynik przy tym athlonie ja mam 53 na zalmanie przy obrotach na low :twisted:

Dobrze dobrze ale ON ma tyle stopni w Biosie bez obciążenia :?: :!:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8) człowieku 48 stopni to dobry wynik na low ja na moim zalmanie na low mam 54 stopnie na athlonie 2000@2001 xp

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na 5V go - będzie miał 2500 tyś obrotów i będzie sporo cichszy. Do obudowy 2 dodatkowe wentyle i będdzię ok. Sam mam tak na 2000+ podkręconym do 1762 i działa ok.

OK spróbuję jeszcz dołożyć dodatkowy wentyl - na razie wywiewny na tył obudowy...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

8) człowieku 48 stopni to dobry wynik na low ja na moim zalmanie na low mam 54 stopnie na athlonie 2000@2001 xp
to fajnie macie ja mam puszczonego na low i max temperatura w windowsie to 36 Stopni!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to fajnie macie ja mam puszczonego na low i max temperatura w windowsie to 36 Stopni!!

A ja jak sobie włączę programik CPUCOOL to mam w Windows 35*C :) w trybie LOW.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjecie grilla pomaga tylko w MEDIAN i HIGH ...w low nie daje to zbytniej roznicy ..Ale uwaga na paluch przy zdjetym grillu , ja przy 6250obr/min wlozylem palucha :D Az sie zdziwilem ze mi tak paler rozwalilo 8O .

A co do temperatur : ja mam 1800xp @ 2100xp ( 1741mhz) i mam w windzie 42*C ..Trzeba zapewnic elegancka cyrkulacje pow. w obudowie ..i po klopocie..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zdjecie grilla pomaga tylko w MEDIAN i HIGH ...w low nie daje to zbytniej roznicy ..Ale uwaga na paluch przy zdjetym grillu , ja przy 6250obr/min wlozylem palucha :D Az sie zdziwilem ze mi tak paler rozwalilo 8O .

A co do temperatur : ja mam 1800xp @ 2100xp ( 1741mhz) i mam w windzie 42*C ..Trzeba zapewnic elegancka cyrkulacje pow. w obudowie ..i po klopocie..

Dzisiaj kupię 2 wentylatorki i umieszczę je w obudowie... jeden jako nawiewny z przodu a drugi wywiewny z tyłu no i zobaczymy... 8)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

JA dalem jeden ktory wisi w powietrzu na na gumkach i pobiera powietrze z podstawy obudowy ( jest zamocowany pod skosem ) obudowa jet na kolkach wiec odstep od podlogi jest spory ...A drugi wentyl dalem na dachu obudowy ....Aby lecące powietrze nie zwalnialo to zasilke zamontowalem na tylniej sciance obudowy.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Trzeba zapewnic elegancka cyrkulacje pow. w obudowie ..i po klopocie..

No właśnie to jest podstawa! ja mam 1x Zalman 90mm 5x Sunon 80mm wszystko zapakowane w Big tower Chiefteca Da-01BD i to robi swoje :) maks temperatura jaką miałem to 39 stopni!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a u mnie cpucool wogule nie chce działać :(

Programów do chłodzenia jest LOTS ... spróbuj z innymi... CpuIdle, Rain, Waterfall...

Mi najbardziej przypadł do gustu CpuIdle. Potrafi się integrować z programem MotherBoardMonitor [chociaż z tego nie korzystam].

Ach... to był szok, gdy po włączeniu programowej chłodziarki okazało się że temperatura na procku spadła o 16 stopni :))

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a u mnie cpucool wogule nie chce działać :(

Programów do chłodzenia jest LOTS ... spróbuj z innymi... CpuIdle, Rain, Waterfall...

Mi najbardziej przypadł do gustu CpuIdle. Potrafi się integrować z programem MotherBoardMonitor [chociaż z tego nie korzystam].

Ach... to był szok, gdy po włączeniu programowej chłodziarki okazało się że temperatura na procku spadła o 16 stopni

Tak, tez tak mialem , po zapuszczeniu CPUCoola (wlaczyc Athlon force, czy jakos tak)

Ale niestety, jak masz WC, to juz nie ma takich skokoow temp. :( okolo 4*C, max to 5*C :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja mam tak Volcano 7+ Na Low i 3 wentyle w obudowie na 5V (cicho w sumie) i non stop UD leci sobie to temp wacha sie od 48 do 56 C MAX, jak Volcano na Max-a i wentyle w budzie na 12V to mam przy UD lecacym sobie to jest tak od 45 do 48 C MAX. Procek przy UD jest obciazony w 100%

Jak zrobie jakies inne testy to napisze jeszcze jak to wyglada

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...