Skocz do zawartości
MeHow

Win2000 Eng I Zle Wyswietlanie Polskich Znakow

Rekomendowane odpowiedzi

otoz postawilem sobie u siebie w domu win2000 eng, poniewaz tylko takiego mialem :) i mam teraz spory problem. Po zamianie literek, znaków, ustawien, moge pisac ąęćźżó ;] itd. itp. jednakze w wielu programach np. gg opisy sa wyswietlane z "krzakami" zamiast polskich znakow. Czy jest jakis magiczny sposob, zeby wszystko dobrze funkcjonowalo?

---

UP

Edytowane przez MeHow

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dlaczego az tak balem sie tej odpowiedzi? lol

oczywiscie, ze to juz zrobilem!!

normalnie mogę używać polskich znaków, lecz w niektórych programach zostają krzaki tak jak na tym screenie z gg:

Dołączona grafika

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kurde mehow, a przestawiłeś z ang na polski? i nie mówie tu o ustawieniu klawiatury!!

ja też tak miałem w win64bit eng i jak zmieniłem kodowanie i inne opcje językowe z ang na polski to w gg czcionka zmieniła się na polski :mur:

unicode i te sprawy w zaawansowanych ustawieniach regionalnych, wszystko na pl - qmasz baze? B)

Edytowane przez kucyk

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no niestety rzecz w tym, ze juz nigdzie nie mam ang. W advanced wylaczylem wszystkie mozliwe kodowania, przy odpalaniu gg poprosil mnie o doinstalowanie jakiegos kodowania i dalej to samo :( potem wlaczylem wszystkie mozliwe kodowania i dodalem baltic (a noz to PL ;] ) i niestety dalej mam do czynienia z ta sama sytuacja. Jakies pomysly?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a widzisz? :> a odpowiedz byla banalnie prosta... wystarczylo nacisnac default i wybrac polish .... looooooooooooooooooooool ;] ;] ;] od kiedy to oplaca sie uzywac automatycznych ustawien windowsa? :>

temat uwazam za zamkniety :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi