Skocz do zawartości
L€€_$HY

Ukruszony rdzen TB - czym to grozi?

Rekomendowane odpowiedzi

Wczoraj umylem swojego procka, bo juz sie troche upackal srebrna pasta. Umylem go pod kranem prz pomocy plynu i nowej gabki do mycia naczyn. Kiedy zlazla ta tlusta pasta, okazalo sie, ze brzezek rdzenia jest ukruszony - niemal niewidocznie, a jednak. Pewnikiem zdarzylo sie to przy zakladaniu Titanka :oops:

Mimo to procek chodzi jak chodzil, a nawet mimo ukruszenia mycie woda z plynem mu nie zaszkodzilo. Biega sobie na 9 x 112 i ma sie dobrze.

I teraz pytanie - czy to uszkodzenie moze miec wplyw na jego prace lub cos w tym rodzaju w przyszlosci? Czy tez zupelnie nie i nie ma sie czym przejmowac?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wogole: wciaz nie moge sie nadziwic Waszym mitycznym "problemom". Co innego serwis, sklepy. Tu moze sie ukruszenie zdarzyc.. Ale po co w domu sciagac wciaz radiator? Przeciez pasta nie wysycha (jest na wieki wiekow), a kurz usunac mozna banalnie prosto.. odkrecajac wentylator od zeber, bez ich zdejmowania. Zero ryzyka. . Po co wiec wciaz nowi "eksperymentatorzy" ryzykuja utrate swoich pieniedzy?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A wogole: wciaz nie moge sie nadziwic Waszym mitycznym "problemom". Co innego serwis, sklepy. Tu moze sie ukruszenie zdarzyc.. Ale po co w domu sciagac wciaz radiator? Przeciez pasta nie wysycha (jest na wieki wiekow), a kurz usunac mozna banalnie prosto.. odkrecajac wentylator od zeber, bez ich zdejmowania. Zero ryzyka. . Po co wiec wciaz nowi "eksperymentatorzy" ryzykuja utrate swoich pieniedzy?

Ja przekladalem bebechy z jednej obudowy do drugiej i musialem zdjac wentyla. Proste?

A odkrecenie wentyla od zeber skonczyloby sie u mnie pewnie zerwaniem socketa z plyty.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wczoraj umylem swojego procka, bo juz sie troche upackal srebrna pasta. Umylem go pod kranem prz pomocy plynu i nowej gabki do mycia naczyn. Kiedy zlazla ta tlusta pasta, okazalo sie, ze brzezek rdzenia jest ukruszony - niemal niewidocznie, a jednak. Pewnikiem zdarzylo sie to przy zakladaniu Titanka  :oops: 

Mimo to procek chodzi jak chodzil, a nawet mimo ukruszenia mycie woda z plynem mu nie zaszkodzilo. Biega sobie na 9 x 112 i ma sie dobrze.

I teraz pytanie - czy to uszkodzenie moze miec wplyw na jego prace lub cos w tym rodzaju w przyszlosci? Czy tez zupelnie nie i nie ma sie czym przejmowac?

ja mialem w sklepie na kompie athlona 1.4 z rdzeniem ukruszonym w 2 miejscach i powiem ci ze dzialal bez problemoof zero zwiech i ciagla praca praktycznie 24H. No ale jak bedzie dzialal to zalezy czy nie uszkodzil sie jakis tranzystor, jesli tak to moze sie teraz wieszac albo w ogule nie chodzic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moj D650 po powrocie od groobego zaliczyl kolejny 'zgszyt' jak manipulowalem przy coolese :/ , teraz mam i ja 10% ubytku a proc nadal sie kreci jak krecil :D

w procu jest sliczna wyrwa w ksztalcie troojkata na glebokosc 1.5mm :D i nic

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...