pifarek Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Witam. Jestem zdesperowany i proszę o pomoc. Nie wiem czy napisze tu sensownie, bo jestem po nocce. We wrześniu 2004 roku kupiłem sobie płytę główną Asrock P4i865GV, jakiś miesiąc po tym karte grafiki Radeon 9200. Po jakimś czasie zauważyłem, że w opcjach ma AGP: off zamiast 8x. Komputer był mi potrzebny głównie do projektowania stron WWW i grania w proste gierki, to jakoś nie przeszkadzało mi to i w niedługim czasie zamieniłem się z kolegą(dopłacił mi) na GF 2 MX 400 - i to samo - tym razem napis PCI x0, a w starszych sterownikach AGP(PCI mode). Ostatnio mnie to zdenerwowało, bo ledwo co pociągnąłem Half-Life 2 na procku Celeron D 2.53 Ghz, a w takim Counter Strike mam 20-30 FPS, to poszedłem do sklepu w którym mi sprzedali płytę główną(a żadna grafika nie działa w trybie AGP - sprawdzałem z 4), a koleś na początku zaśmiał mi się w twarz i zapytał "Pan wsadził kartę z portem AGP do złącza PCI?" No co za koleś....trochę mu potłumaczyłem, to kazał przynieść komputer i......ZAPŁACIĆ! (nie zdradze nazwy firmy, ale napewno nic tam już nie kupie). Napiszę co już robiłem: -instalowałem w różnych kolejnościach sterowniki(chipset z intel.com i asrock.com.tw, do grafiki: na początku do Radeona najnowsze, jakieś Omegi, potem do GF - stare i nowe, do zintegrowanej grafiki(myśle, że to tego wina....), no i DX: od 8.1 do 9.0c - wszystkie) -próbowałem to na systemach Windows 98se, XP, XP sp1, XP sp2 -zmieniłem zasilacz dla dodatkowego zasilania +12v, bo wcześniej nie miałem -przeczytałem chyba wszystkie możliwe strony wyszukane w google po wpisaniu "PCI mode" a jedyne do czego doszedłem, to ból głowy....., a i dziś rano koło 4 (:D) wyjałem GF, podłączyłem monitor do zintegrowanej grafiki, zainstalowałem sterowniki do niej i zobaczyłem, że w dxdiag pokazało się: "Przys. teksturowania AGP: włączone", kiedy zawsze było "niedostępne"(przynajmniej w NIEzintegrowanych kartach), a potem włożyłem GF, zainstalowałem inf drivers(w tym podobno AGP.... - tak napisali) i na końcu sterowniki do GF. Restart -> Uruchom -> dxdiag -> "Przys. teksturowania AGP: włączone" ! Wszystko by było fajnie, gdyby nie to, że linijke wyżej było napisane "Przyspieszenie Direct3d: niedostępne"(czy jakoś tak) i maks rozdzielczość 640x480@16 kolorów :| Nie uwierze, że tylko ja mam tą płytę główną i ten problem....eh.....pomóżcie chodź trochę. Proszę!!!!! :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...