gaz Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Moge miec z podobna cena 1,8A i 2,0A - oczywisscie kupuje zeby podkrecic bo tylko wtedy sie to oplaca... Plyta to bedzie asus p4s8x - myslicie ze dobrze na niej bedzie chodzic ? wyciagne ~2,8ghz ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vince15 Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Moge miec z podobna cena 1,8A i 2,0A - oczywisscie kupuje zeby podkrecic bo tylko wtedy sie to oplaca... Plyta to bedzie asus p4s8x - myslicie ze dobrze na niej bedzie chodzic ? wyciagne ~2,8ghz ? Weź lepiej 1,8GHz. Masz 100% pewności, że na dobrej płycie wyciągniesz 2,4GHz bez kombinacji. Co do Asusa p4s8x to sądząc po dotychczasowych MB tej firmy, powinna ona być dobra(b.dobra) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Jestem za 1.8A. Mój biega spokojnie na 2.7GHz, a na więcej nie chce bo płyta nie pozwala :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neig Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 a an jakim zasilaczu,przecie to powyżej 100W Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 a an jakim zasilaczu,przecie to powyżej 100W Mi tam normalna 300W starcza 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pitur Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Moim zdaniem, regula jest, ze w obrebie jednej serii (steppingu) lepiej powinny sie podkrecac procesory o nizszym zegarze. Jestem za P4 1.8. PS. Mam obecnie 2.2 z tej samej serii, bez zmiany Ucore (nie chce tego robic) podkrecalnosc to praktycznie ok. 100MHz, potem zwis w czasie POST :-( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lechoo Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 Ostatnio składałem dla znajomych kilka kompów z P4 1.8A, i wszystkie chodziły stabilnie bez zmiany Vcore na 2,5..2,6GHz. Wszystkie zestawy były oparte na płytach MSI 845E Max. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 15 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2002 jakby mi sie udalo wykrecic 3ghz to bylbym juz bardzo bardzo zadowolony :P Plyte funduje mi ojciec wiec cena do 600zl +/- 20-30zl i chyba innej naprawde dobrej poza asus p4s8x nieznajde, ew. cos starszego na i845e. Bede tez musial zmienic zasilacz ale raczej nie zakupie codegena, tylko jakis inny 300W. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Czy cena 500zl za p4 1,8A od goscia ktory prowadzi sklep i sprzedaje na allegro, 1,8A nowiutkiego nieuzywanego moze wzbudzac podejrzenie (czy faktycznie w hurtowniach one sa po takiej cenie????!) Z jednej strony chcialbym kupowac od zaraz ale czuje szwindel :/ (procka kupie teraz a plyte troche pozniej, za miesiac czy cos) Wydaje mi sie ze w tym roku cena za 1,8A w sklepie chyba nie spadnie do 500zl :/ A co wy o tym sadzicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
R4DOS Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 lepej kup 1.8A. Qmpel tego procka puścil na jakims Gigabyte'cie puścił bez problemu na 2.4 Ghz korzytsając z coolera danego razem z prockiem w wersji BOX Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Erazor Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Spójrz niżej :lol: - to chya mówi samo za sieie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kane Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Ehh a ja nadal zbieram kase na nowy zasilacz - wtedy bede mial p4 1.8@3.0 GHz :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObiwaN Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Buuu a ja tylko na 2.3 . Pomozcie co moze mi swinic ze jak go kopsne powyzej 2.3 to stabilnie nie kce chodzic . Moze moje pamieci ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 A jakie napięcie? Pamięci to DDR333 czy 266? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ObiwaN Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Napiecie aktualnie 1,60V- jak zwieksze do 1,70V to tez kibel. Pamiatki tylko 266. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
popo Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 Ja bym bral 1,8 dobrze sie kreci (chyba bez wyjatku) problem to zasilacz.Moj 400w siada przy 3 ghz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 No to pewnie pamiątki nie wyrabiają. Daj im więcej napięcia. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kovalniemi Opublikowano 16 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2002 od 2 tygodni mam 1.8A i bez problemu zaraz po odpaleniu poszedl na 2.4 wiec proponuje tego nizszego, podobno wszystki tak kreca, ajk zmianie plyte to pewnie pojdzie szybciej 2.6-2.8, zobaczymy :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 A ja bym wziął 2.0A - miałem wcześniej i bez podnoszenia napięcia było stabilne 2880GHz (FSB 144) na płycie jak niżej... Z Vcore 1,75 stabilne 3GHz (FSB 150) , temp. idle=34-35 , stress=43-45 Cały konfig jak niżej , tylko grafika 4200 z Pixelview Procek made in philiphines... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 byłbym zapomniał : na płycie zworka zdjęta , czyli wymuszone defaul FSB 133... na dzień dobry zgłaszał się jako 2,66 GHz Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Wreszcie ktos na forum na dobrze krecacego się 2.0A. Bo ja narazie to same 1.6A i 1.8A. No był jeszcze mój 2.0A, ale to był konfident i się nie chciał kręcić :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Czy cena 500zl za p4 1,8A od goscia ktory prowadzi sklep i sprzedaje na allegro, 1,8A nowiutkiego nieuzywanego moze wzbudzac podejrzenie (czy faktycznie w hurtowniach one sa po takiej cenie????!) Z jednej strony chcialbym kupowac od zaraz ale czuje szwindel :/ (procka kupie teraz a plyte troche pozniej, za miesiac czy cos) Wydaje mi sie ze w tym roku cena za 1,8A w sklepie chyba nie spadnie do 500zl :/ A co wy o tym sadzicie ? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Wg. mnie jeżeli masz możliwość sprawdzenia czy ten procek działa to brać od razu. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 bierz 2.0A - jakby była kiszka z niego , to zawsze będzie ci łatwiej sprzedać 2.0 za 500 zeta , niż 1.8 za 500 zeta... :lol: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kost@k Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 a co do ceny , to ostatnia mi znana to 669 zeta netto za P4 2,0 GHz BOX - źródło : ACTION (www.a.pl) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacek Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Kost@k Ty buraku!! :lol: :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 Kost@k Ty buraku!! :lol: :wink: Co chciałes tym udowodnić ?? Bo możesz za to conajwyżej bana dostać. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaz Opublikowano 17 Października 2002 Zgłoś Opublikowano 17 Października 2002 hehe teraz zakupie procka a na sensowna plyte bede jeszcze czekal z miesiac... :o Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...