Zeroq Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Mam problem od paru dni meczesie zprogramem vmwarei niemoge sobie zainstalowacwindowsa98 :( Co i jak nalezyzrobic zeby zainstalowac sobie windowsa 98 ?? (czytalem wszystkie tematy o vmware ale nigdzie nic nie jest napisane) THX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Instalujesz dokladnie tak samo jak na normalnym komputerze. Dodajesz naped CD-ROM, ktory ma byc widoczny w VMWare (musi byz oznaczony w opcjach programu jako IDE, te oznaczone jako SCSI nie beda widziane przez bios VMWare). Wkladasz plyte do cd-romu badz podajesz lokalizacje pliku .iso z obrazem plyty. Wlaczasz wirutalny komputer, wciskasz ESC i wybierasz start z plytki. Potem juz standardowo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
2002JSQ Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Nie mialem zadnych problemow z zainstalowaniem jakiegokolwiek systemu na VMWare. Musisz stworzyc wirtualny dysk dla systemu. Pozniej odpalasz np. z dyskietki startowej, uruchamiasz fdisk i robisz partycje. Nastepnie bootujesz z CD Win98 i instaluje sie system. Wszystko dziala jak trzeba - po prostu cos robisz nie tak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeroq Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Kurcze teraz jak sie zaczyna instalowac tzn Czekaj trwa inicjowanie instalatora ten vmware albo instalator wiesza sie i stoi :( Jak ktos moze mi pomóc to to jest mój GG 5456496 (Jestem prawie caly czas niewidoczny wiec mozna pisac) Dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Zeroq Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Dobra juz mi sie udalo zinsatalowac musialem tyl Boot setting w vmware odpowiednio ustawic :D THX pozdro. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Przepraszam, że odkopuję trupa, ale mam nie lada problem. Brat chce zrobić update firmware na Rockbox'a w odtwarzaczu Sansa Fuze, nie może wejść do folderu sieciowego \\debian , nie działa bridge, na nat i host only też występuje problem. U kolegi na płycie głównej bez firewire wszystko działa sprawnie. Wyskakuje taki komunikat, za każdym razem, gdy chcę wejśc do \\debian "The network bridge on device vmnet0 is temporarily down because the bridged Ethernet interface is down. The virtual machine may not be able to communicate with the host or with other machines on your network" Wie ktoś, jak temu zaradzić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
v1ru5 Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 a co ma update odtwarzacza do vmware? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 18 Lutego 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Lutego 2009 Chodzi o to, że w Debianie 4.0 (jedna z dystrybucji linuxa) trzeba skompilować Rockboxa. Gdy chce wejść do folderu sieciowego \\Debian i skopiować skompilowany plik na odtwarzacz, system nie widzi takiego folderu. Tak jak napisałem wyżej, połączenie Bridge nie działa, a na pozostałych i tak nie mam dostępu do tego folderu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...