SzymekSim Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 No wiec nie oge zainstalowac win Xp.... Mam dwa dyski jeden nowy, Drugi starszy(ma co najmniej 4 lata 40Gb) Jak instaluje na tym starszym to podczas instalacij wyskakuje niebieski ekran i pisze ze na dysku moze znajdować sie wirus lub skontaktowal sie ze sprzedawca (win 98 działa bez problemów ) :mur: Gdy Instaluje na nowym dysku to wyskakuje w tym samym momencie tez niebieski tylko ze pisze ze : Na tym komputerze nie wykryto dysków..sprawdz czy dysk sie podpiety (na tym dysku instalowałem ME działa, 98 działa) Te same błedy gdy instaluje Win2000 :mur: Wie Ktos moze co z tym Fantem Zrobić :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 stara zasada mówi zeby w takiej sytuacji odpiąc drugi dysk i zobaczyc czy instalka pojdzie najlepsze, najszybsze, najtansze rozwiązanie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymekSim Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 stara zasada mówi zeby w takiej sytuacji odpiąc drugi dysk i zobaczyc czy instalka pojdzie najlepsze, najszybsze, najtansze rozwiązanie 1272630[/snapback][/quote Bez zmian !! To samo jest co opisałem wyzej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 sprobuj na innej tasmie sprawdz czy zworki są ok podociskaj co sie da moze masz inna instalke od Xp kufa instalowalem tyle razy Xp i zawsze bezbolesnie, a tu taki problem... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymekSim Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Nie pomaga nic...Mysle ze to moze byc cos bardziej powaznego niz dociśnięcie zworek spradzalem wszystko 1000 razy i dalej to samo ;/ CO JEST :blink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymekSim Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Jak mam Win98 to musze fotrmatowac zeby zainstalowac Xp ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymekSim Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Piszcie jak cos wiecie dlaczego tak mam..........HELP ME Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kolobos Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Masz w biosie wylaczona ochrone antyvirusowa? Jak nie to wylacz. Mozesz instalowac XP na FAT32 jak i na NTFS wiec nie musisz formatowac :-) Przydaloby sie tez sprawdzic czy dysk nie ma bad sectorow, co uniemozliwia instalacje + przeskanowac dysk antyvirusem zeby sie upewnic, ze na dysku nic nie zyje ;-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeHow Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 ja stawiam na inna tasme. sprobuj na innej tasmie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SzymekSim Opublikowano 14 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 14 Lutego 2005 Lipa.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
argaven Opublikowano 17 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 17 Lutego 2005 1. Sprawdz tasme, na ktorej jest dysk, na ktorym masz zamiar instalowac WinXp - najlepiej zeby byla to tasma podpieta do pierwszego kanalu IDE (IDE 1). Dysk ustaw na master lub single. Pozostale dyski odepnij. Naped optycznym daj na druga tasme i rowniez jako master ( chwilowo, po zaisntalowaniu Win zmienisz tak jak bylo ). Sprawdz wszystko w Biosie czy gra i sproboj instalowac. 2. Jezeli to nie pomoze to jest taka mozliwosc, ze po prostu system plikow i/lub MBR jest uszkodzony i instalator wyrzuca przez to wirusa w takim ukladzie musisz sformatowac dysk, ale uwaga przprowadz pelny format, a nie szybki... Jezeli to nie pomoze to faktycznie masz duzy problem. A nie gwarantuje, ze pomoze :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...