Skocz do zawartości
Frezer

P4 1.6a + Wysoka Temperatura

Rekomendowane odpowiedzi

Sory Frezer - ale ty pytasz czy odpowiadasz ?

Jesli pytast - to na podstawie tej "fotki" - stwierdzic mozna - ze pasta jest zle nalozona ( nierownomiernie na calej powierzchni) lub oslonka procka jest wygieta ( malo prawdopodobne)

Moze to byc przyczyna wysokiej temperatury ( tylko nie widze jak ona jest wysoka) :mur: :D

Najczestsze przyczyny zbyt wysokiej temp. to :

-zasilacz podaje zbyt wysokie napiecie na lini 12V

- Zla pasta

-zle nalozona pasta

-Zakuzony radiator

- chlodzenie krzywopostawione na procku

-zbyt wysoka temp w pomieszczeniu

- za wysokie VCORE

- Wszystko razem :D

Zmierz spedfanem napiecia zwlaszcza 12V / wyczysc radiator / postaw na nowo chlodzenie na cienkiej warstwie (ArcticSilver5 ) - na koniec odstaw kompa od grzejnika CO / nie przekraczaj CPU FSB 350 :D

Pozdrawiam

PS. troche ten twoj post niejasny - a nic nie pilem :mur: :wink:

Edytowane przez Sportmaus

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatura 2 po godzinie siedzenia w necie wynosi 52stopnie a co to jest temperatura 1 bo tam mam tylko 33stopnie.

Moje napięcia :

VCORE 1.46

+3.3V : 3.20V

+5V : 5.05V

+12V : 11.98V

-12V : -11.46V

-5V : -4.95V

+5VSB : +5.45V

VBAT : 3.26V

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Temperatura 2 po godzinie siedzenia w necie wynosi 52stopnie a co to jest  temperatura 1 bo tam mam tylko 33stopnie.

Moje napięcia :

VCORE 1.46

+3.3V : 3.20V

+5V : 5.05V

+12V : 11.98V

-12V : -11.46V

-5V : -4.95V

+5VSB : +5.45V

VBAT : 3.26V

1274144[/snapback]

Zrob to co wczesniej napisalem

Dodatkowo przeskanuj sie antywirusami usun Spyware

w Menederze zadan Windowsa / zakladka Wydajnosc Sprawdz czy uzycie procesora nie jest za wysokie- np przy samej przegladarce nie wyzsze niz 1-5%

W zakladce Sprawdz czy nie ma czasem jakis zbednych procesow wlaczoonych - moga sie "same wlaczac"

CDo do tej pierwszej temperatury tio nie wiem co to jest - (zgaduje) temperatura w obuidowie ( jeslli tak to nalezalo by ja obnizyc do17- 20)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam małe pytanko :

Czy jak bym wymienił wentyl BOX-owy na Pentagram Freezone Q-92 ALCU to czy bym musiał zmieniać pastę na CPU bo się trochę obawiam zmienić by go nie uszkodzić :wink:

Czy taka zmiana dużo by dała bo ostatnio nie mogę włonczyć żadnej gerki ponieważ po 3min mam już 65* :mur:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi