Qbal Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 Mam bartona 2500+ i od roku chodził na 3200+ bez zmiany napięcia na plycie ECS KT600 gdzie temperatura wynosiła w stanie bezczynności jakieś 36-37stopni (speedfan, hmonitor, bios), zmieniłem płytę na ASUSA również KT600 i temperatura procka jest teraz 43-44stopnie, procek nadal chodzi na 3200+ z nominalnym napięciem 1,65V, ale to jeszcze nie wszystko bo bios na asusie pokazuje tempetature jeszcze o około 6stopni większą niż hmonitor czy speedfan. Czy ktos może wie o co tu chodzi , i która temperatura jest właściwa ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ptaku666 Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 na ecs-ie na bank pokoazywał ci błędna temperature a teraz na asusie masz moim zdaniem wiarygodną. Pozatym nie dygaj to wcale nie jest wysoka temperatura, ja na swoim AXP+ 2000 mam przy full obciazeniou 50 stopni :D a w idle 39. pozdro Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
[hS.4f] Logan Opublikowano 12 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 12 Lutego 2005 zadna. kazda plyta podaje troszke inne napiecie to raz, a dwa to to ze odczyty temperatur sa do [gluteus maximus]. chcesz miecpewnosc to sobie kup termometr, na forum w dziale sprzedam sa fajne. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HOTEL Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 zadna. kazda plyta podaje troszke inne napiecie to raz, a dwa to to ze odczyty temperatur sa do [gluteus maximus]. chcesz miecpewnosc to sobie kup termometr, na forum w dziale sprzedam sa fajne. 1273194[/snapback] u mnie programy podają temp. 45-50 st., ale wentylator arctic cooling kreci sie 2000 rpm, co wg intrukcji oznacza temp pow. 60 st. , chyba ze rpm sa zle podawane, ja to juz nie wiem "komu" wierzyć .... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ouara Opublikowano 13 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 13 Lutego 2005 spox po pierwsze temperatura niziutka - jak bedziesz miał 70-80 stopni to zacznij sie martwic możliwe ze Ci soft podaje rózne temp. Tak jest chyba ze wszystkimi pomiarami, czego użwywasz to pokazuje co innego :blink: najlepiej to termometr i jechane <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 a czy 62 stopnie przy bezczynnosci i zamknietej budzie na niepodkreconym powinno martwic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Buu Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 raczej tak , a spowodowane to zapewne jest kiepska cyrkulacja powietrza , zainwestowalbym na twoim miejscu w dodatkowe wentylki na tyl obudowy Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 20 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 20 Lutego 2005 (edytowane) moge zrobic cos takiego ze wyłamę mostki od PCI i dam tam jakis wentyl? czy moze lepiej jak odkrece scianke od obudowy Edytowane 20 Lutego 2005 przez ppp19 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qbal Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 4 wentyle 80x80, dwa z przodu na wpych i dwa styłu na wyciąganie, wszystkie podłączone na 5 volt pod zasilacz, gwarantowany spadek temperatury i cisza, sprawdzone, dużo lepszy efekt niż ze zdjętym bokiem Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 22 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2005 moge zrobic cos takiego ze wyłamę mostki od PCI i dam tam jakis wentyl? czy moze lepiej jak odkrece scianke od obudowy 1287827[/snapback] Cieple powietrze "idzie" do gory i tam umiesc jakos wentyl odprowadzajacy. 99% obudow ma takie miejsce na wyskosci proca. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppp19 Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 z przodu nie ma zadnej mozliwosci... jedynie to musialbym wyjac zaslepki kieszeni sa 3 wolne i tedy sie podawic... narazie podawilem sie z wentylem i jest o 5 stropni nizej wiec juz troche mniej sie martwie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DaRo Opublikowano 23 Lutego 2005 Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2005 Mowie o tyle. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...