Skocz do zawartości
aztec

Nowy Blok Od Mate

Rekomendowane odpowiedzi

a ja mam takie pytanie, dlaczego niektore bloki sa robione pod duze rdzenie a inne pod male? przeciez taki a64 wyglada tak samo jak zwykly axp tylko ma aluminiowy kask ktory rozprasza cieplo na wieksza powierzchnie wiec czy czasem jezeli jest gole jadro a rozle rozpraszania na wieksza powierzchnie pelni miedziany spod bloku nie powinno byc wydajniej?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

do wczoraj miałem ten sam dylemat co ty :D wczoraj wieczorem zamowilem frosta...gdzieś (CHYBA) czytałem (Albo to tylko moja wyobraźnia :D) że Frost jest gorszy o 1C : = ]

1360571[/snapback]

Wybacz ale delikatnie nie rozumiem. Z testu wynika że frost jest lepszy. A Ty piszesz, że jest o 1C gorszy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wybacz ale delikatnie nie rozumiem. Z testu wynika że frost jest lepszy. A Ty piszesz, że jest o 1C gorszy

1360723[/snapback]

chodziło chyba o starego Frosta. Przecie w teście jest Frost 2 :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jak z cpc... ale wyadawalo sie ze to nic szczegolnego naprawde,,, dolozyc do x2p i cieszyc sie zyciem tak wszyscy mysleli a tu widzisz... chcociaz mowili ze x2p moze pod spredaera a jak widac podpis to go mam i znowu nie wiem co wybrac :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie jak z cpc... ale wyadawalo sie ze to nic szczegolnego naprawde,,, dolozyc do x2p i cieszyc sie zyciem tak wszyscy mysleli a tu widzisz... chcociaz mowili ze x2p moze pod spredaera a jak widac podpis to go mam i znowu nie wiem co wybrac :)

1360943[/snapback]

F2s byl projektowany pod male i duze jajka... bardzo jestem ciekaw porownania na duzym :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec takie ingo ze X2p podejdzie do testu raz jeszcze po malej modyfikacji - jaka ona bedzie dowiecie sie po przeprowadzeniu jej :) - bede niszczyl :) psul cial i krzesal iskry :)

1361145[/snapback]

no tak przerabianie na sile? hmmm zobaczymy co wyjdzie... tylko czy wtedy bedzie tak wydajny na duze jajka?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mysle ze nie bedzie to mialo wplywu na duze jajka - zadne na sile - jezeli odniesie skutek to Mate zacznie takie sprzedawac...

1361216[/snapback]

ja rozumiem ze poprawki jak najbardziej wskazane :) tylko na jendym tescie bym nie opieral... :> poczekalbym, no ale to nie moja decyzja...

co do jajek, nie wiem jakie przerobki planujesz... zreszta... gg za jakies 2h bo sie przypatrzylem conieco ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samhain :jesli nie zmienicie ceny nie nadarzycie ich robic, sam z hcecia zakupie :) zostancie przy cenie i pokazcie ze tanie lepsze od drogiego bo jkak bedzie kosztowal 140 zł ;/ to juz troche duzo... a mcs hmmm moze rzeczywiscie tylko ze spreder jest nad ca;ym prockiem i wlasciwie w nczym nie pomaga trochw cieplo wieksza powierzchnie ma do rozprzechrzczeniania ale struktura ta sama i nieznacznie to pomoze

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

samhain :jesli nie zmienicie ceny  nie nadarzycie ich robic, sam z hcecia zakupie :) zostancie przy cenie i pokazcie ze tanie lepsze od drogiego bo jkak bedzie kosztowal 140 zł ;/ to juz troche duzo...

1361352[/snapback]

co do ceny... hmmm jest dobra jeszcze kilkanascie sztuk zostalo w tej cenie... a co do pozostania przy niej to niestety nie da rady... z prostej przyczyny, jesli przy niej zostane, bede jedynym dystrybutorem, a tego nie chce. Co doceny wyjsciowej negocjuje aby byla nizsza niz 140 ;) (i nawet nizej niz 139 ;P)

choc uwazam ze za ta cene jest to bdb (jak nie najlepiej) wyposazony blok na rynku, nie ustepujacy DUZO wykonaniem ni tym bardziej wydajnoscia - to moje zdanie :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

hmmm... a co ci po dystrybucji przez kogos innego?? po pierwsze duzo tego im nie opchniesz bo blok bedzie stal na sklepie... ktos powie eee dam 160 zł i mam x3m na allegro jka trafie i woli czekac niz sie ladowac w cos czego nie zna wlasciciwie a kosztuje sporo ... sam bym sie zastanawial i chyba wazilbym x2p gdyby nie cena 99 zł... jak zdarze w tej cenie kupic to kupie jak nie to kupie x2p lub x3m na spredera od intelka spoko bedzie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No więc postanowiłem poczynić małą zmiane w jego budowie i usunąłem sprayer i zrobiłem test ponownie. Wyniki się poprawiły. Zapraszam 1367742[/snapback]

hmm...fireblade3 jak myslisz...jest sens wywalac sprayer przy duzych jaderkach P4/A64 ?

masz moze jakies foty rozwierconego topu ?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Foto nie mam bo to po prostu wygladalo nieladnie (jak all co ja robie ;) )... Mysle ze jest - sprayer w tym wypadku tylko zwieksza opor i zmniejsza przeplyw. Warto jest go wywalic na stale (taka jest moja mysl)

1367867[/snapback]

Poprosze o male wyjasnienie zwrotu "sprayer" - konkretnie co to jest? :unsure:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Foto nie mam bo to po prostu wygladalo nieladnie (jak all co ja robie ;) )... Mysle ze jest - sprayer w tym wypadku tylko zwieksza opor i zmniejsza przeplyw. Warto jest go wywalic na stale (taka jest moja mysl)

1367867[/snapback]

hmm...top w imadlo i beszczelnie wiertara ? ...czy jakies wyszukane techniki ? :]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi