Skocz do zawartości
Beatles

AMD Athlon 1600+ i Geforce3 Ti200

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie dokonalem takiego zakupu, no i w zwiazku z tym pytanie: Co z tym mozna zrobic) tzn.

Podkrecic, ale najpierw zdaje sie czeka Cie wymiana Coolera, no i odblokowanie mnoznika, bo przez fsb na naszych plytach nie baldzo idzie przez fsb.

jak ustawic proca i podkrecic grafe bez ryzyka, a co do grafiki to jakim programem najlepiej??

PowerStrip - the best

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wlasnie dokonalem takiego zakupu, no i w zwiazku z tym pytanie: Co z tym mozna zrobic) tzn.

jak ustawic proca i podkrecic grafe bez ryzyka, a co do grafiki to jakim programem najlepiej??

Procka podkrec poprzez podniesienie magistrali (FSB). Teraz masz ustawiona defaultowo na 133. Pomalutku sprobuje dac wiecej, np. 140, potem wiecej, az dostrzezesz, ze komp jest nie stabilny lub wogole sie nie odpala. Wiec potem podnies napiecie vcore z 1,75 do 1,8 lub 1,85 - jezeli masz dobre chlodzenie.

Grafike mozesz podkrecac bez zadnego programiku. Mozesz to zrobic w zakladkach sterownikow. A jezeli juz chcesz podkrecac za pomoca programu to polecam powerstrip, nvmax, riva tuner. I tez podnoc zegary na rdzeniu jak i na pamieciach az osiagniesz niestabilnosc. Wtedy cofasz troszke i juz po sprawie. Sam wyczujesz ile moze Twoja karta.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Procka podkrec poprzez podniesienie magistrali (FSB). Teraz masz ustawiona defaultowo na 133. Pomalutku sprobuje dac wiecej, np. 140, potem wiecej, az dostrzezesz, ze komp jest nie stabilny lub wogole sie nie odpala. Wiec potem podnies napiecie vcore z 1,75 do 1,8 lub 1,85 - jezeli masz dobre chlodzenie.

Grafike mozesz podkrecac bez zadnego programiku. Mozesz to zrobic w zakladkach sterownikow. A jezeli juz chcesz podkrecac za pomoca programu to polecam powerstrip, nvmax, riva tuner. I tez podnoc zegary na rdzeniu jak i na pamieciach az osiagniesz niestabilnosc. Wtedy cofasz troszke i juz po sprawie. Sam wyczujesz ile moze Twoja karta.

Akurat na SL-75KAV nie pociagnie raczej wiecej niz 140 MHz fsb. Ta plyta jest za to idealna do krecenia fsb. ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Akurat na SL-75KAV nie pociagnie raczej wiecej niz 140 MHz fsb. Ta plyta jest za to idealna do krecenia fsb. ;)

Jak ktos osiagnal 140 lub wiecej i to stabilnie to niech napisze, ja z ta plyta juz nie moge, po przestawieniu zworki na 140 lub 150 komp sie nie odpala, a jak przez biosik to owszem ale po kazdym resecie wywala AWARD BIOS BOOT BLOCK (czy jakos tak) i jakies znaczki pod spodem.

Temp. proca 35idle , 37stress, nawet coolera za chipset mu walnelem, i nic....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o kręcenie FSB to mi poszło stabilnie na 148. Ale mam na 149, czasem się zatnie ale rzadko ;-)

bo ty masz 75drv a my tu wszyscy 75kav, mi idzie 143 jeszcze satbilnie ale dopiero jak na chipset wiatrak zaloze, bo sie skurczybyk straszliwie grzeje, oczywiscie po restarcie nie odpala musze wtyczke z tylu wyciagac. bez wyciagania wtyczki idzie 138.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chodzi o kręcenie FSB to mi poszło stabilnie na 148. Ale mam na 149, czasem się zatnie ale rzadko ;-)

bo ty masz 75drv a my tu wszyscy 75kav, mi idzie 143 jeszcze satbilnie ale dopiero jak na chipset wiatrak zaloze, bo sie skurczybyk straszliwie grzeje, oczywiscie po restarcie nie odpala musze wtyczke z tylu wyciagac. bez wyciagania wtyczki idzie 138.

No wlasnie cholera, to jest zagadka z tym resetam, bo niby stabilnie, cacy a po resecie kupa. Nawet napiecie 1.85 tu niepomaga ibios q11. Ten chipset faktycznie sie grzeje, az palce parzy jak bez wentyla jest.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Tylko 138? Cieniutko w sumie. Pozdrawiam zibi.

Acha jest nowy BIOS do naszej plyty ja juz zassalem

Dodaje obsluge nowych Athlonow 2400+i 2600+

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...