Skocz do zawartości
Dziobak

Rollercoaster Tycoon 3

Rekomendowane odpowiedzi

Kilka dni temu wyszło demko tej gry. Grałem na razie tylko z pół godziny, ale już mi się podoba. Rzuca się w oczy piękna (chyba jedna z najlepszych w strategiach) grafa. RCT jest grą nad którą spędziłem wiele godzin i nadal do niej często wracam. Grywalność była nieziemska. Jak będzie teraz? Sami zobaczcie:

http://topic.news.filefront.com/10764;/Rol..._Tycoon_3_Demo/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gierka jest wspaniała ! Znacznie lepsza od poprzednich części. Szczególnie przypadła mi do gustu opcja Sandbox, gdzie nie ma limitu kasy i budujemy OLBRZYMI park tak jak chcemy od podstaw :) Aczkolwiek nie wiem co jest, ale mi, grając w nią, co jakiś czas resetuje się komputer :( nie wiem czy to problem gry czy sprzętu, wiecie co może być nie tak ? (to samo miałem w grze Transport Giant)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś powiedzieć jak z wymaganiami? Bo obecnie siedzę na rivce, 128ramu i celku 900mhz. Więc nie wiem czy warto ściągać, chociaż dwójka chodziła normalnie:)

"I - SYSTEM REQUIREMENTS

-----------------------

Operating System

Windows® 98/Me/2000/XP (Windows® XP recommended)

Processor

Pentium® III 733 MHz or compatible (Pentium® 4 1.3 GHz or compatible recommended)

Memory

128 MB RAM; 256 MB for XP (256 MB; 384 MB for XP recommended)

Hard Disk Space

600 MB Free

CD–ROM Drive

4X Speed or faster (8X Speed or faster recommended)

Video

ATI Radeon™ or 32 MB GeForce™ 2 or higher. (64 MB ATI Radeon recommended)*

Sound

Windows® 98/Me/2000/XP-compatible 16-bit sound card* (PC audio solution containing Dolby Digital Live required for Dolby Digital audio)

DirectX®

DirectX® version 9.0 (included) or higher

*Indicates device should be compatible with DirectX® version 9.0 or higher."

z readme wziąłem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może ktoś powiedzieć jak z wymaganiami? Bo obecnie siedzę na rivce, 128ramu i celku 900mhz. Więc nie wiem czy warto ściągać, chociaż dwójka chodziła normalnie:)

Wiesz, w porównaniu do dwójki to wszystko zmieniło się na dużo, dużo lepsze. U mnie w full detalach w 1024 kiepsko się już potem gra jak park się rozbuduje.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiecie co mam ta gre no i hmm :/ troche sie rozczarowalem. Myslalem ze bedzie cos lepszego niz Theme Park World a niestety. Mnostwo kolejek, ciach!l itp ale bo ja wiem. TPW jakos bardziej mi odpowiadal. Mozna bylo chodzic po parku a tutaj jedynie jezdzic niektorymi atrakcjami.

Wymagania ok. Chodzi plynnie na hight :)

Moze jak dluzej pogram to cos napisze :?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja nie mowie ze mi sie nie podoba :) Poprostu miałem większe oczekiwania wobec tej gry -> Patrzac na to ze TPW ukazal sie dobre kilka lat temu :>

Umiem zlapac klimat :] Inaczej bym tej gry nie scial, ale i tak mysle ze nie bede gral zbyt dlugo. Jak z kazda gra na moim kompie.... :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moj gust gierka calkiem niezla. Gralem w sumie tylko w jedynke, bo 2 mi sie nie podobala. Niby to prosta gierka, ale pierw lepiej zaznajomic sie z tutorialem i tak chyba zrobie :) Graficznie prezentuje sie niezle i brak jakichkolwiek zacinek - chociaz jeszcze nie wybudowalem wielkiego miasteczka

Pozdro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No gierka jest superowa, chociaz gralem na razie tylko godzinke, na sprzecie z podpisu na full detalach chodzi plynnie jedynie zacina jak sie rozbuduje miasteczko i jedzie np kolejka, ale to napewno wina malej ilosci ramu :(

Mam pytanie czy ktos wie jak zwolnic gre albo czas chociaz zeby noc trwala dluzej??? bo na 1 scenariuszu noc trwa mi kilkanascie sekund moze, oczywiscie na szybkosci normalnej ( nie przyspieszonej)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hej! Widziałem, że w rollercoasterze można zrobic tak, że: Jak w jedynce (lub dwojce) zrobiłem rollercoastera to można go w trojce otworzyc i wybudawać... JAK??

Edytowane przez HucK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanie. Otóż, gdy wybuduje jakiegos rollercoastera, to po jakims czasie "excitement rating" spada z tylu ile jest po testach do około 0,3. Nikt totalnie wtedy nie wchodzi na tą atrakcje i lipa. Pozostaje wtedy skasowac jakiś element, wstawić na nowo - wtedy gra mysli ze to nowy i mam spokój na 5 minut. Ludzie chodzą elegancko na niego, aż do czasu gdy excitement rating znowu spadnie. Co z tym fantem zrobić? Ma ktoś pomysł?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm. Mam gre od dzisiaj i nie wiem jak tam zarabiac na atrakcjach ;)

Rozpoczynam pierwsza misje.. Buduje jakiegos Roller Coastera no i nie chca ludki z niego korzystac ( Na poczatku duza kolejka do niego, a potem nikogo) . Tak samo z tymi wybudowanymi juz atrakcjami. Nikt prawie z nich nie korzysta. Postawilem budke z hamburgerami i tez nie maja ochoty jesc. Poprzednie czesci byly prostsze... Prosze o jakies wskazowki dla poczatkujacego ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi