Skocz do zawartości
Gość bazyl

GeForce 3 Ti, GeForce 4 Ti

Rekomendowane odpowiedzi

Poszukuje sterownikow dajacych tej karcie najwieksza wydajnosc . Szukam juz od kilku godzin i co jedne to gorsze . Wiem ze karta juz troche stara i nie tak popularna jak kiedys ale moze ktos przypomni sobie na jakich sterach wyciagal najwiecej fpsow przy w miare dobrej jakosci . Dzieki za wszelkie rady :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam Ge Force'a Ti 4200 128mb z prolinka i zastanawia mnie jego temperatura wynosi ona w stresie 70 stopni!!! idle to ok. 61 stopni

mam na niej zamontowany cooler z revloteca z allegro za 60zl icon_smile3.gif

czy taka karta moze byc jesszcze podkrecana?

Z jaka max temperatura moze pracowac ta karta?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

moja tez sie strasznie grzala zanim nie dostala glacialtecha ze starego tb-a 2000+ ;)) teraz nawet radiator temperatury nie zmienia;)

EDIT: u mnie krecenie sie skonczylo jak karta dostala 84mhz na agp.. zwisy bledy itd;) teraz max co przy tym taktowaniu to 290/533 i agp4x ;/

Edytowane przez johnyboy

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Zmierzyłeś tą temperaturę termometrem czy na czuja? ;)

Nie przejmuj sie - jezeli karta będzie miała dosyć da Ci o tym znać....

1289273[/snapback]

czujnikiem na wentylku alle wydaje mi sie ze dobrze mierzy bo na sam dotyk to czuc ze jest wyzsza od procka (42c)

Nie wiem czy moge ja jeszcze podkrecac????

Do ilu stopni wytrzyma???

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no ja bym na twoim miejscu potraktowal jakims chlodzeniem od p4 albo starego amd'ka.

1289747[/snapback]

Jest jakas stronka na ktorej znajde jak cos takiego zalozyc na grafe albo przynajmniej z przykladami jak to wyglada

Do ilu moge tym zbic temp??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam!

Mam kartę Gf4 Ti 4200 128/128 AGP8x. Ostatnio kupiłem drugą taką samą kartę tylko, że uszkodzoną i został mi z niej radiator z wentylatorem. I tak się zastanawiam, bo wpadłem na taki pomysł, żeby schłodzić kartę z dwóch stron tzn. orginalnym coolerem (który jest przyklejony i nie mogę go zdjąć) i tym ktyóry mi został po tej uszkodzonej karcie. Napiszcie czy tak w ogóle można, czy czegoś nie uszkodzę tylko proszę wszystko krok po kroku bo jeśli o takie sprawy idzie to lamer jestem chyba największy :oops:

Zapraszam do załącznikapost-17014-1109011436_thumb.jpg, w którym mamy (od góry): karta widziana z góry, tył karty i pozostałośc po uszkodzonej karcie.

P.s. Kartę widoczną na zdjęciach kupiłem jako używaną. Czy macie może jakieś dokładne informacje o tej karcie tzn o ramach (jest na nich napisane: elixir 0314 N2DS12H16BT-5T 135W1BDY TW) itp?

A tak w ogóle to kręcę troszkę kartą i ze standardowych ustawień 250/400 udało mi się wycisnąć 315/432- to drugie to chyba nie najlepiej. Co mogę zrobić żeby ten wynik poprawić? Tylko nie mówcie mi że mam kupić nową kartę, bo pieniędzy teraz nie mam.

Edytowane przez emwoo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ja mogę się pościgać! Moja karta to leadtek GF 4 Titanium 4200 64 Mb Agp x4 250\513 @ 315\620 full stable - bez zwisów i arte... Mój wynik z 3d Marka 2003 to 1985 pkt. Nie licze na wygraną ale można się pobawić... Pozdrawiam

Edytowane przez Muniek

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No wiec mam Leadtek GeForce 4Ti 4200, 128 with AGPx8 i taki problem z karta:

Czesto w grach albo nawet w Windowsie ekran zalamuje mi sie :( Najczesciej jest to w grach! Ale tylko przy szybkich obrotach kamera np. w jakims fpp albo np. w Windowsie jak zaczne szybko "wymachiwac" oknem! To jest doslownie migniecie ale denerwuje bo wyglada jakby ekran skladal sie z 3 czesci i kazda przesowana byla osobno i nie rozno ze soba :(

Wyglada to mniej wiecej tak jak na obrazku! Oczywiscie nie jest to zrzut z tego "efektu" bo nie udalo mi sie zrobic screenshota ale zrobilem to w paincie zebyscie wiedzieli o co chodzi!

No wiec oto obrazek:

Dołączona grafika

Jesli ktos sie juz z tym spotkal lub wie jak sie tego pozbyc to niech da mi znac!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Masz pierwsze miejce?? - hmm cos niebardzo - 1291486[/snapback]

o co ci człowieku chodzi ????

pierwszy jestem na matroxie.... :|

ale nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem :>

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

o co ci człowieku chodzi ????

pierwszy jestem na matroxie.... :|

ale nie ma to jak czytanie ze zrozumieniem :>

1291514[/snapback]

Dobra nieważne jeżeli zrobiłem jakąś ujme na twym honorze to przepraszam, niechiałem.

Z chęcią rzucę rękawicę i bede wyciskał jeden po jednym punkcie w 2k3, mój wynik juz znasz, czas byś się nico bardziej otworzył i zademonstrował swoje osiągnięcie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobra nieważne jeżeli zrobiłem jakąś ujme na twym honorze to przepraszam, niechiałem.

Z chęcią rzucę rękawicę i bede wyciskał jeden po jednym punkcie w 2k3, mój wynik juz znasz, czas byś się nico bardziej otworzył i zademonstrował swoje osiągnięcie...

1292362[/snapback]

zdarza sie:>

http://service.futuremark.com/compare?2k3=3725023

1969 mało, ale ze względu na syf w systemie.... :>

jutro z rana powalcze na oknie;]]]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi