Skocz do zawartości
Gość bazyl

GeForce 3 Ti, GeForce 4 Ti

Rekomendowane odpowiedzi

No wiec mam Leadtek GeForce 4Ti 4200, 128 with AGPx8 i taki problem z karta:

Czesto w grach albo nawet w Windowsie ekran zalamuje mi sie :(  Najczesciej jest to w grach! Ale tylko przy szybkich obrotach kamera np. w jakims fpp albo np. w Windowsie jak zaczne szybko "wymachiwac" oknem! To jest doslownie migniecie ale denerwuje bo wyglada jakby ekran skladal sie z 3 czesci i kazda przesowana byla osobno i nie rozno ze soba :(

Wyglada to mniej wiecej tak jak na obrazku! Oczywiscie nie jest to zrzut z tego "efektu" bo nie udalo mi sie zrobic screenshota ale zrobilem to w paincie zebyscie wiedzieli o co chodzi!

No wiec oto obrazek:

Dołączona grafika

Jesli ktos sie juz z tym spotkal lub wie jak sie tego pozbyc to niech da mi znac!

Zna ktos odpowiedz i rozwiazanie na moj problem?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jaka masz ustawiona czestotiwosc odswierzania moze zamala jest ustawiona

No wiec w Windie jak i w grach mam nastawione 85Hz! Monit moze jezdzic na 100Hz ze spokojem wiec nie ustawiam za duzych! Juz nie wiem co mam robic! W sumie nie obrazilbym sie gdyby karta siadla bo jest na gwarancji wiec jakby padla powaznie (ze nie daloby sie tego naprawic) to wymienili by na nowa, inna bo tej juz nie sprzedaja a Leadtek tez juz jej chyba nie produkuje!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przerobka na quadro daje wieksza wydajnosc w OpenGL-u wiec na odecne czasy i gry ktore juz niewykorzystoja poen GL nic nie zyskales jedynie fajny napis w posataci wykrywania karty jako quadro brawo:D

Edytowane przez bazyl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A ja już gdzieśczytałem o tym na forum ale nie mogłem tego znaleść znowu ! ! !

Jakie chłodzenie najlepiej kupić do GF3 Ti200 szczegulnie chodziło by mi o wymianę wentylatora bo straszie warczy bydlak :P

Chyba zę macie lepsze propozycje a i prosził bym o produkty z alegro pełne nazwy (albo najlepiej linki) bo nie bardzo się w tym czaje

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ohohoho z tego co aj tam wyczytałem to nie qmam nic jedynei że można to podkręcać ale ja podkręciłęm i mi wentylator warczy a chłodznie to ok p4 tyle wiem

A jakieś takie konkrety

czy taki będzie pasował

http://allegro.pl/show_item.php?item=42421694

albo

Edytowane przez kylo_16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

pasować będzie żaden i każdy;]]]

wpierw zobacz czy nie masz w pobliżu rdzenia jakiś kądziołków....

a zeby taki radiator umocowac musisz mu zrobic jeszcze 2 dziurki na śróbki

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam pytanko, a mianowicie posiadam karte GF4 TI 4200 gainwarda 64 MB (ULTRA/650-8X), jakie kości to musze odkleić radiatorka i zobaczyć ;)) a chodzi mi o wymiane biosu i zmiane standardowych taktowań, chłodzenie mam zapewnione z obu stron zarówno na gpu jak i na ramach! czy mógł by ktoś podzileć sie wrażeniami po zmianie biosu.

--------------------------------------

Athlon 2500+ Mobile --==>>200X12=2400MHZ (1.65V)

Gigabyte kt880-L (drut mod)

GeForce 4 Ti 4200 64Mb GAINWARD

HDD Samsung 160Gb SATA

512MB GEIL+ 256Mb TWINMOS

chieftec 360-302

WC ...........

Edytowane przez lesio18

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam

Mam geforca 3 ti500 i monitor 17" LCD samsunga 710T i mam poblem z wyswietleniem obrazu przez DVI

Wszystko jest git przez analogowy kabelek , ale jak biore przez DVI to widac jak sie ładuje windows, a za chwile obraz znika, ekran czarny, tuz przed wyswietleniem ekranu logowania. Próbowalem różnych sterowników, i zawsze jest tak samo.... Najdziwniejsze jest to, że jak uruchoimie windowsa w trybie awaryjym z DVI to wszysko dziala .....

Mam windowsa XP pro SP1 sterowniki do samsunga tez (bez tez probowalem) i forceware 66.93, i nei widze w opcjach nigdzie ustawienia zeby szło przez DVI....albo źle patrze :P

Jeśli ktos wie co z tym zrobic to bede wdzięczny za pomoc :)

Pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Obstawiam na 99% odswiezanie.

Pewnie masz w windowse ustawione za wysokie odswiezanie.

Pamietaj zeby dla DVI dać 60Hz dla kazdej rozdzielczosci.

No ewentualnie max. to 75Hz jak zaleca producent dla 1280x1024

Do zmiany odswiezania mozesz uzyc programu ReForce

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wiec mam GF4 TI 4200 64 MB gainwarda model (ULTRA/650-8X) i chce zmienic bios, chociażby po to aby na stałe zmienić mu taktowania. Wiec zgrywam biosa, odpalam program X- BIOS Editor, robie zmiany (chociażby zmiana wielkości litery w nazwie), zapisauje i wgrywam i .............. zero odzewu ze strony katy. Po wgraniu nie modyfikowanego biosa ok!!!!

jakim programem edytować?? a może macie jakiś ciekawy bios?? prosze o pomoc

--------------------------------------

Athlon 2500+ Mobile --==>>200X12=2400MHZ (1.65V)

Gigabyte kt880-L (drut mod)

GeForce 4 Ti 4200 64Mb GAINWARD

HDD Samsung 160Gb SATA

512MB GEIL+ 256Mb TWINMOS

chieftec 360-302

WC ...........

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a czy zna ktoś może parametry tego firmowego wiatraczka na GeForce3 Ti 200 od nVidi

bo mam jeszcze kilka ciekawych chyba takich :P

http://allegro.pl/show_item.php?item=43452743

http://allegro.pl/show_item.php?item=43007204

http://allegro.pl/show_item.php?item=43214317

http://allegro.pl/show_item.php?item=42571488

który wybrać z tych wyżej, jeszcze biore tego i go styłu podłącze do kompa

tak mam jakieśtam pipsztyczki ale zrobie zdjęcai w poniedizałek tej karty to zobaczysz jak to wygląda

Edytowane przez kylo_16

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam !

Mam karte MSI GF Ti 4200 VTD nie działa TV- out po spieciu w kompie akurat w chwili gdy ogladałem

film przez TV-out na telewizorze.

Co dziwne wejscie (vivo) działa bezproblemowo można "zrzucać" filmy z TV a wyjscie TV nie

czy jest taka opcja ze spaliło sie wyjscie TV a vivo nie ?

czy zna ktoś jakiś punkt naprawczy i czy opłaci sie tą karte "reperować" czy jest taka możliwość !

jeszcze jedno pytanie czy update biosu na 71.40 ForceWare poprawi parametry karty i jezeli tak

to czy byłby ktoś tak dobry i opisał mi tą procedure pokrótce.

pozdrawiam

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Przeszukałem całe forum i na 100% nie ma VModa do tej karty ?

Nie mam jak wrzycić fotek, ale powiem że ta karta jest dziwna bo nie ma chyba kontrolerów pamięci i gpu :|

Są jakieś dwa małe scalaki ale nie mają one 14 nóżek tylko po 8 nóżek ? Prosze pomóżcie...

Dzięki z góry...

Ps. to jest ta karta http://www.leadtek.com/3d_graphic/winfast_a280_letdh_1.html

-=EdiT=-

Google też nie pomaga :( !!

Edytowane przez cslukasz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jest mod do niej :) tylko jeden na swiecie (chyba):) opracowany przeze mnie :)

Zapraszam tutaj - http://www.forum.pccom.pl/viewtopic.php?t=106

APW 7047 nie jednym sprawil problemy ;) ale sie znim uporalem :D

wszysciutko opisane tam jest przeze mnie :)

Zrobilem jeszce modyfikacje polegajace na wymianie cewki 1R0 na znacznie mocniejszy 9A model i kondenstor na wyzsze napiecie(ten obok cewki) dla bezpieczenstwa ponizewaz wyzsze napiecie na gpu i mem zaczelo go ze tak powiem wybrzuszac ;)

Pozdrofka !

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O kurcze!!

Stary nawet nie wiem jak Ci dzikować !!

Wisze Ci browca !!

Pozdro dla Ciebie!!

Jeszcze raz DZIKI !!  :D

1308258[/snapback]

no problem ;)

P.S jakbys chcial wymienic kiedys ta cewke daj znac :) mam ja :) specialnie zamawialem koszt 10zl :) trzeba z czasem ja wymienic bo jesli dasz wysokie napiecia na gpu i mem to ta standardowa moze nie dac rady i paść (przez wysokie obciazenie pradowe a co za tym idzie wysoką temp) tak jak bylo to u mnie.

aha i bedzie ci bzyczec a ta nowa nie :] bo jest lepsiejsza ;)

powodzenia !

Edytowane przez lukasrz

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi mam maly problem: gdy odpalam 3d marka 2001se wszystko idzie ok ale w tescie nature jest przyciecie co sekunde i to fpsy skacza z 20 na 80 a srednia wychodzi ok55 nie wiecie od czego tak sie rwie? wynik koncwy to 11000pkt reszta jak w podpisie

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hi mam maly problem: gdy odpalam 3d marka 2001se wszystko idzie ok ale w tescie nature jest przyciecie co sekunde i to fpsy skacza z 20 na 80 a srednia wychodzi ok55 nie wiecie od czego tak sie rwie? wynik koncwy to 11000pkt reszta jak w podpisie

1310767[/snapback]

jap , wyłącz all programy z zegarka ! all !!! ipomoze :] a ja knei to cos w tle chodzi jakis wredny plik- systemowy albo jakis syf z neta , kiedys to mialem :]

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi